ZARASUOSE DIDŽIAUSIAS NEDARBAS

0
17
nedarbas

Didžiausias bedarbių skaičius birželio mėn., Lietuvoje buvo fiksuotas Zarasuose. Užimtumo tarnybos surinktais duomenimis, Zarasuose bedarbiai sudarė 14,3 proc. visų gyventojų.

Tai lėmė pasiūlos ir paklausos neatitikimas, labai mažas įmonių skaičius. „Vietos darbo rinkoje vyrauja labai mažos įmonės, kurios nekuria daug darbo vietų“, – skelbiama tarnybos ataskaitoje.

Aukščiausias jaunimo (16 – 29 m.) nedarbas taip pat registruotas Zarasų (7,5 proc.) ir Alytaus miesto (7,2 proc.) savivaldybėse.

Registruotas nedarbas šalyje 8,0 proc.

Šių metų liepos 1 d. šalyje buvo registruota 138,5 tūkst. darbo neturinčiųjų ir jie sudarė 8,0 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų. Birželio mėnesį Užimtumo tarnybos informacinėje sistemoje buvo registruota 29,8 tūkst. darbo pasiūlymų. Dėl darbo paieškos į šalies klientų aptarnavimo skyrius per mėnesį kreipėsi 19,5 tūkst. asmenų.

Parengta pagal Užimtumo tarnybos prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite