LIETUVIS APGYNĖ EUROPOS F-2 VANDENS FORMULIŲ ČEMPIONO TITULĄ!

0
19
edgaras riabko 640x350

„Pirmą kartą iškovoti čempiono vardą paprasčiau, nei jį apginti. Esu labai laimingas, kad šį tikslą pavyko pasiekti“, – džiūgauja Edgaras Riabko. Vienintelis Lietuvos F-2 vandens formulių pilotas Zarasuose apgynė Europos čempiono vardą.

35-erių kaunietis puikiai pradėjo čempionatą, tačiau vėliau teko sunkiai kovoti, kad pavyktų lyderio poziciją išlaikyti.

Zaraso ežere pilotų laukė keturių posūkių trasa – visi posūkiai buvo kairiniai, o ilgiausia tiesioji sieks 625 m – čia pilotai išvystė didžiausią greitį. Visos trasos ilgis -1800 m. Tokia pati trasa Zarasuose buvo suformuota ir pernai.

Kaip praėjusiais metais, taip ir šiemet, Zarasuose triumfavo „F2-Hegelmann-LT“ komandos atstovas E. Riabko. Tiesa, šiais metais čempionas paaiškėjo po itin atkaklios kovos.

Savaitgalis Zarasuose E. Riabko prasidėjo labai sėkmingai – kaunietis laimėjo abi šeštadienio lenktynes bei į savo sąskaitą įsirašė maksimalų taškų skaičių (800 tšk.). Šeštadienį abejose lenktynėse už lietuvio nugaros finišavo latvis Uvis Slakteris (600 tšk.).

„Šeštadienis viskas sekėsi labai gerai – pasiekėme maksimalų rezultatą. Dvi per galės iš dviejų galimų“, – kalbėjo E. Riabko.

Sekmadienio pirmose lenktynėse latvis šovė į priekį ir laimėjo trečiąsias lenktynes, tad prieš paskutinį, ketvirtąjį plaukimą, lietuvį ir latvį skyrė vos 25 taškai.

„Sekmadienis jau buvo sunkesnė diena – abejose lenktynėse finišavau trečias. Trečiose lenktynėse startavau pirmas, tačiau blogai užsikūrė motoras ir pralaimėjau starte, kai mane aplenkė du varžovai. Paskutinėse lenktynėse startavau trečias ir vėlgi startas nepavyko, praradau vieną poziciją. Jei latviui būtų pavykę laimėti paskutines varžybas, jos būtų tapęs čempionu. Tačiau Uvis susidūrė su techninėmis problemomis, o aš finišavau trečias. To pakako nugalėtojo titului apginti“, – džiaugėsi Edgaras.

Galutinėje įskaitoje U. Slakteris liko antras. Trečias finišavo vienu iš favoritų laikytas norvegas Tobias Munthe-Kaasas.

„Jausmas nerealus! Dukart iš eilės laimėti čempionatą Zarasuose, savo namuose yra kažkas nuostabaus“, – emocijų neslėpė E. Riabko.

Su E. Riabko varžėsi pilotai iš Portugalijos, Ispanijos, Anglijos, Vokietijos, Austrijos, Rusijos, Latvijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Olandijos.

Galutinė Europos čempionato įskaita (sumuojami trys geriausi plaukimai):

1. Edgaras Riabko (Lietuva) 1025 taškai
2. Uvis Slakteris (Latvija) 1000
3. Tobias Munthe-Kaasas (norvegija) 925
4. Duarte Benavente (Portugalija) 652
5. Nikita Lijcs (Latvija) 465
6. Ruper Temper (Austrija) 311
7. Scott Curtis (D. Britanija) 296
8. Philippe Tourre (Prancūzija) 212
9. Johan Osterber (Švedija) 195
10. Andrey Ovčinikov (Rusija) 136.

Birželio pabaigoje Kaune startavusiame Pasaulio čempionate E. Riabko susidūrė su techninėmis problemomis ir liko be įskaitinių taškų. Europos čempionatas Zarasuose parodė, kad E. Riabko gali kovoti dėl aukščiausių pozicijų.

„Palyginimui, T. Munthe-Kaasas Kaune iškovojo antrąją startinę poziciją, tad šalia turėjau aukščiausio lygio varžovą. Galėjau palyginti, kaip atrodo mano situacija po žiemos, nes Kaune to padaryti taip ir nepavyko. Dabar matome, kad ir pasaulyje galime lipti į trejetuką“, – teigė E. Riabko.

Kartu su F-2 Europos čempionatu Zarasuose vyko ir gliserių Europos čempionato antrasis etapas, kuriame varžysis Tomas Marcinkus. Lietuvos pademonstravo puikią formą bei iškovojo antrąją vietą.

Daug poilsio F-2 pilotai neturės. Jau rugpjūčio pradžioje Norvegijoje vyks antrasis Pasaulio čempionato etapas.

http://www.f2lt.lt informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite