BENDRAS LIETUVOS RESPUBLIKOS IR LATVIJOS RESPUBLIKOS PAREIGŪNŲ PATRULIAVIMAS

0
34
patruliavimas

Liepos 29 d. Utenos aps. VPK, Lietuvos Respublikos valstybės sienos apsaugos tarnybos, Latvijos Respublikos Valstybės policijos pareigūnai ir Latvijos Respublikos Valstybės sienos apsaugos tarnybos vykdė keturšalį patruliavimą Utenos apskrityje, Zarasų r.

Jo metu pareigūnai užtikrino viešosios tvarkos ir visuomenės saugumą, nelegalios migracijos prevenciją, nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevenciją, saugaus eismo priežiūrą.
Priemonės metu iš viso dirbo dešimt pareigūnų, iš jų šeši Lietuvos policijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai ir keturi Latvijos policijos ir Valstybės sienos apsaugos pareigūnai. Buvo sustabdytos 116 transporto priemonės (98- Europos Sąjungos, 18 – trečiųjų šalių), patikrinta jomis vykstantys asmenys (138 – Europos Sąjungos, 28 – trečiųjų šalių), pareigūnai tikrino asmenų bei transporto priemonių dokumentus, asmenų teisėtą buvimą Lietuvos Respublikos teritorijoje ir ar nėra gabenami neleistini daiktai.

Pareigūnai priemonės metu nusižengimų susijusių su migracija nenustatė, nustatė keturis administracinius nusižengimus dėl kelių eismo taisyklių reikalavimų nesilaikymo: Vienas neblaivus vairuotojas, du vairuotojai pažeidė kelio ženklinimo reikalavimus, vienas vairuotojas vairavo automobilį, kuris neatitiko nustatytų techninių reikalavimų.

Kadangi Lietuvos ir Latvijos Respublikos priklauso Šentgeno erdvei ir per sieną vykstą laisvas asmenų ir krovinių judėjimas bei siekiant užtikrinti jų kontrolę, tokias bendras priemones Lietuvos ir Latvijos policijos, valstybės sienos apsaugos pareigūnai vykdys ir ateityje.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite