JUNGTINĖ MANDALŲ IR GĖLIŲ PARODA „ŠVIESOS IR SPALVŲ HARMONIJA“

0
16
Mandala Vilnius plakatas

Irina Aleksandrovna Petrosianc – profesionali muzikantė, pedagogė ir kūrybinės mokyklos, įsikūrusios Maskvoje, vadovė. Šios mokyklos tikslas – per kūrybą atskleisti geriausius būdo bruožus ir pažinti save.

Pristatome Irinos Aleksandrovnos pieštas mandalas bei gėlių fotografijas, kurias tapybiškai apipavidalino jos mokiniai –Vilniaus kūrybinė grupė. Bendra kūryba pasitelkus skirtingas technikas, kiekvienoje mandaloje ir gėlių fotopaveiksluose harmoningai suskamba ypatingais spalvų tonais ir atspalviais.

Sanskrito kalba žodis „mandala” reiškia ratą, bendruomenę, ryšį. Tai universalus pasaulio visumos, sveikatos ir sėkmės simbolis.

Mandala – yra taisyklingos formos geometrinė kompozicija, simboliškai vaizduojanti tam tikrą dvasinę, psichologinę ar kosminę tvarką. Joje atsispindi visos visatos arba atskirų jos dalių pilnatvė.

Vilniaus kūrybinė grupė nori pasidalinti su jumis Irinos Petrosianc ir jos mokinių apipavidalintomis mandalomis bei gėlių fotopaveikslais. Kviečiame jus pasinerti į šviesos ir harmonijos pasaulį. Paroda veiks iki rugsėjo 10 d., bibliotekos I aukšto galerijoje.

Zarasų viešosios bibliotekos informacija
Nuotraukos Rasos Juršienės

 DSC0001

 DSC0002

 DSC0003

 DSC0007

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite