KVIEČIAME Į ZARASŲ VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS RENGINIUS MIESTO ŠVENTĖJE

0
15
debesys1111

Kasmet, didelio susidomėjimo sulaukiantys Nakties skaitymai ir vėl jus kviečia į poezijos ir muzikos simbiozę „Atmintis, išsiūta Grįžulo ratais“ rugpjūčio 16 d. (penktadienį) 21 val. renginių salėje. Mėgaujantis vasaros vakaro vėsa, pasiklausykime žinomų kūrėjų – aktorės, dramaturgės Daivos Čepauskaitės, zarasietės poetės Jurgitos Jasponytės ir rašytojo, vertėjo, literatūros kritiko, 2019 m. „Poezijos pavasario“ Maironio premijos laureato Mariaus Buroko – skaitomų pačių gražiausių kūrinių.

Skaitymuose akustinę renginio dalį atliks ryškus teatro bei muzikinės scenos talentas – Andrius Kaniava. Prasmingi jo monologai, nuoširdus bendravimas, smagios istorijos ir pačios gražiausios dainos, koncertų metu, sukuria mažus stebuklus, pavergiančius klausytojo širdis.

Kūrybinę improvizaciją atliks Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos ir Zarasų viešosios bibliotekos suaugusiųjų teatro grupė. Režisierė Gražina Karlaitė.

Kitos dienos rytą, rugpjūčio 17 d. (šeštadienį) nuo 10 val. Sėlių aikštėje „Knygų alėjoje“, biblioteka kvies į Mažąją knygų mugę. Galėsite įsigyti „Algavrė“, „Andrena“, „Baltos lankos“, „Gelmės“, „Homo liber“, „Stiklo tiltai“, „Kauko laiptai“, „Nieko rimto“, „Raidynėlis“, „Rotas“, „Žara“ ir kitų leidyklų naujų knygų, susipažinti su leidybos tendencijomis, pabendrauti su leidėjais. Vaikus linksmins bibliotekos personažai Pepė Ilgakojinė ir Zuikis Nulėpausis.

15 val. po atviru dangumi, ant bibliotekos terasos stogo, literatūros ir muzikos popietė „Ateik, dovanosiu ir Tau“. Renginyje dalyvaus ir nepamirštamų įspūdžių suteiks poetas, rašytojas Viktoras Rudžianskas. Muzikinę dalį atliks išskirtinio lygio, tarptautinį pripažinimą pelniusio Lietuvos smuiko virtuozo Vilhelmo Čepinskio ir charizmatiškosios smuikininkės Viktorijos Čepinskienės duetas. Taip pat dalyvaus Utenos regiono literatai, savo kūrybos eiles skaitys Zarasų krašto literatai. Vedėja Gražina Karlaitė.

16 val. Sėlių aikštėje vyks edukacinė programa vaikams su „Knygų šalies“ menininkais.

17 val. Sėlių aikštėje žiūrovų lauks rašytojas, dainų autorius ir atlikėjas Mindaugas Valiukas ir aktorė Valda Bičkutė su nuotaikinga literatūrine ir muzikine programa „Mažiems ir dideliems“.

Maloniai kviečiame šventinį Žolinių savaitgalį praleisti su biblioteka!

Projektą „Knygos šventė (literatūriniai tiltai Utenos regione)“ remia Lietuvos kultūros taryba.

Zarasų viešosios bibliotekos informacija

Mažoji knygų mugė

Nakties skaitymai

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite