PAJUSK KŪRYBOS DŽIAUGSMĄ MIESTO ŠVENTĖJE

0
22
zinan

Zarasiečius ir svečius, besilankančius Zarasų miesto šventėje ir norinčius įdomiai ir kūrybingai praleisti laiką, kviečiame į Zarasų viešosios bibliotekos kūrybines dirbtuves / laboratorijas Sėlių aikštėje. Rugpjūčio 17 d. nuo 15.00 iki 18.00 val. menininkai profesionalai lankytojams atskleis įvairias knygos kūrimo paslaptis.

Kaligrafas ir iliustruotojas Linas Spurga Jaunesnysis padės suprasti kaip raidės gali tapti kodu ar būdu padedančiu suprasti pasaulį.

Su grafike, iliustratore Lauksmine Steponavičiūte galėsite kurti judančius paveikslėlius XIX a. moire technika.

Vieni – lietuvių tautosakininko Leonardo Saukos sudarytą knygelę vaikams „Šepetys Repetys“ prisimins, kitiems su ja susipažinti padės zarasietė dailininkė Rasa Vasilevičiūtė. Atspaudus cinkografijos klišėmis spausite pagal žymaus dailininko Algirdo Steponavičiaus šiai knygai sukurtas iliustracijas.

Jeigu nežinojote, kad galima piešti ant vandens ar to būdo dar neišbandėte, galėsite tą padaryti. Su tapyba ant vandens vadinama ebru technika, jos atsiradimo istorija supažindins edukatorė Rita Klevinskienė.

„Knygų šalies“ įkūrėja, Nacionalinės premijos laureatė Sigutė Chlebinskaitė kvies susipažinti su kaleidoskopinių knygelių kūrimu, susikurti savo knygą.

Apsilankykite, sužinokite, išbandykite ir pajuskite kūrybos džiaugsmą.

Projektą „Kūrybiniai tridieniai Zarasų viešojoje bibliotekoje ir padaliniuose“ remia Lietuvos kultūros taryba

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė, projekto vadovė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite