ŠIUOLAIKINIO IR GATVĖS ŠOKIO SEMINARAS DUSETOSE

0
24
DSC 0007

Rugpjūčio 19 d. Dusetose sulaukėme dviejų puikių jaunų mokytojų iš Artistų namų INSITI Vilniuje. Tai, ko gero, pirmas šiuolaikinio ir gatvės šokio seminaras Zarasų rajono istorijoje. Pramokti ar patobulinti šiuolaikinio ir gatvės šokio įgūdžius panoro gražus pulkas jaunimo ir vaikų – iš Dusetų, Antazavės, Zarasų, taip pat poilsiautojų vaikai ir anūkai.

Trumpai susipažinus ir apšilus mokytojai pasikeisdami mokė atskirų judesių, parodė, kaip juos jungti į visumą. Buvo gražu matyti ir pačių jauniausių seminaro dalyvių užsidegimą – aiškiai matyti, kad jiems hiphopo, repo muzika ir gatvės šokio stilius – ne naujiena, ir kad vaikai mėgsta judėti. Taigi iki pietų buvo sukurta visai smagi kompozicija, į kurią buvo sujungti mokytojų išmokyti ir dalyvių pasiūlyti judesiukai. Per pietus smagiai pasikalbėjome su INSITI namų įkūrėja ir mokytoja Indre Pivoraite, ji papasakojo apie savo kelią (gatvės šokius šoka nuo 13 metų, yra Lietuvos ir Europos gatvės šokių ir contemporary daugkartinė čempionė) ir draugystę su įvairių stilių šokiais, domėjosi, koks jaunimo užimtumas ir galimybės užsiimti prasminga veikla Lietuvos pakraščio miesteliuose. Taip pat pasakojo apie savo įkurtus Artistų namus, dalykus, kurių ten gali išmokti jaunimas (šokio, dramos, kino, dainavimo). Pasistiprinę ir pailsėję šokėjai grįžo į salę. Popiet buvo nutarta padirbėti rimčiau, nugludinti išmoktus judesius ir sujungti juos į darnią choreografinę kompoziciją ir sugalvoti efektingą pabaigą, kurios net kelis variantus pasiūlė mokytojas Pijus Mickus. Ir tikrai pavyko! Kad ir braukdami prakaitą (laukę tądien oro temperatūra pasiekė 28 laipsnius), seminaro dalyviai su šypsenomis veiduose gludino kompoziciją iki puikaus rezultato, kurį buvo galima užfiksuoti vaizdo filmuke.

Seminaro pabaigoje mokytoja Indrė dar ilgokai pasakojo susidomėjusioms merginoms apie įvairius šiuolaikinio šokio stilius, kur ir kaip galima jų išmokti, kur ieškoti informacijos, vaizdo medžiagos, kokie atlikėjai ir mokytojai verti dėmesio. Indrė labai įtaigiai kalbėjo jaunimui apie tai, kad verta imtis iniciatyvos savo aplinkoje, raginti draugus ir drauges judėti, kviesti šokti kartu. Indrė pasakojo, kaip būdama trylikos iš pradžių šoko viena, paskui pradėjo kviesti drauges („Labas, ką tu? Gal pasimokom šokti?“). Ir čempionatuose sėkmė atėjo ne iš karto, o tik didelio atkaklumo dėka. Ji papasakojo ir apie nelengvą INSITI mokyklos filialo Lentvaryje pradžią, kai teko šokti nešildomame klojime, bet ir tame mažame miestelyje prie geležinkelio atsirado norinčių šokti ir dabar filialas gana stiprus.

Tokie pasakojimai, tikimės, labai įkvėpė seminaro dalyvius stengtis, kad gyventi būtų įdomiau, patiems inicijuoti norimą veiklą ir su užsidegimu mokytis vis naujų dalykų.

Šis šiuolaikinio ir gatvės šokio seminaras surengtas vykdant projektą „Dusetos skaito, šoka, vaidina, rašo..“, iš dalies finansuojamą Lietuvos kultūros tarybos.

Indrė Klimkaitė

DSC 0040

DSC 0159

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite