KVIEČIAME PAGERBTI ŽUVUSIUOSIUS KRAKYNĖJE

0
36
Krakyne

Rugpjūčio 26 dieną, 18.00 val., minėsime prieš 78 metus Krakynės miške (Degučių seniūnija) sušaudytų Zarasų krašto žydų atminimą. Zarasai, Dusetos, Salakas, Antalieptė – visų šiuose miesteliuose gyvenusių žydų gyvenimas baigėsi Krakynės miške.

1941 m. rugpjūčio 26-ąją, SS pulkininko Karlo Jegerio raporto duomenimis, Krakynėje sušaudyti 2569 žmonės: 767 vyrai, 1113 moterų ir 687 vaikai. Beje, ant paminklo aukoms paminėti pažymėta, kad masinių žudymų metu nužudyta 8000 Zarasų krašto žydų…

Zarasų krašto muziejus kviečia pagerbti žuvusiuosius. Norinčiųjų vykti į Krakynės miške vyksiantį minėjimą lauksime 17.15 val. prie Zarasų rajono savivaldybės. Tel. pasiteirauti (8 385) 52 596, 52 456, el. p. muziejus@zarasai.lt.


Informuojame, kad muziejuje nuo rugpjūčio 26 d. iki rugsėjo 10 d. veiks Vyčio paramos fondo parengta paroda ,,Žydų narsuoliai kovose už Lietuvos laisvę“.

Zarasų krašto muziejaus informacija

Vasilijaus Kukonenkos nuotrauka

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite