APLANKANT ADRIJOS JŪROS PAKRANTĘ

0
20
adrija

Nors viena populiariausių krypčių, norint atostogauti prie jūros, daugelis vis dar renka Viduržemio jūros regiono šalis, tokias kaip Turkija, Graikiją, ar Prancūziją, Ispaniją, žmonių susidomėjimą vis kursto Adrijos jūros pakrantės šalys. Jos garsėja ne tik nuostabiais papludimiais, bet ir gamtiniais parkais, žavingais miestais bei savotišku, unikaliu kultūriniu paveldu. Tad galbūt, planuojant sekančias atostogas, galima pasirinkti naują, neištirtą kryptį?

Kroatija

Kroatija žavi daugelį savo gamta. Vaizdingas Pitvicos nacionalinis parkas, yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl daugelis nori aplankyt šį kraštą. Vieno populiariausio serialo ,,Sostų karų” gerbėjai žino, jog nemaža dalis scenų buvo filmuojami Kroatijos miestuose ir nenuostabu, jog čia tokia unikali istorinė architektūra, vaizdai, kurie prikausto dėmesį. Ištyrinėjus Dubrovniko, Zagrebo gatveles, galima atsipalaiduoti paplūdimiuose, kuriuos skalauja Adrijos jūra. Vis daugiau žmonių, kelionę drąsiai organizuojasi savarankiškai, kuomet skrydžiai į Kroatiją, viešbučių ar butų nuoma, tokie pasiekiami, belieka išsinuomoti automobilį ir pasinerti į vieną įspūdingiausių kelionių.

Bosnija ir Hercegovina

Ši Balkanų regiono šalis yra mylima keliautojų, tačiau daugeliui vis dar neištirta. Kroatijos kaimynė, taip pat galinti pasigirti nuostabiais gamtiniais parkais, išskirtine virtuve, kultūriniu paveldu, tikrai verti dėmesio bei apsilankymo. Kiekvienas ras sau to, ko ieško, juk šalis gausi ne tik gamtinių grožių, bet tokie miestai kaip sostinė Sarajevas, Banja Luka ar Mostaras lepina pramogomis ir kultūriniu paveldu.

bosnija
Juodkalnija
Nors ši šalis yra nedidelė, tačiau ji jau tapo labai pamilta. Ji ne tik traukia paplūdimiais, bet ir kalnuotomis ir ežeringomis vietovėmis. Kotoro įlanka, Skadaro ežeras, kuris yra didžiausias Balkanų regione esantis ežeras, tik maža dalis to, dėl ko šis kraštas pritraukia tiek daug keliautojų, o Budva, Stari Bar miestai yra įsikūrę kalnuotose vietovėse, dėl ko tampa dar labiau unikalūs ir patrauklūs. Ši maža valstybė yra kupina vaizdų, kurie atims žadą ir pakerės daugelį.

Italija
Riminis – Italijos kurortas, kurį daugelį žino ir renkasi kaip vieną seniausių Italijoje. Čia dažnas randa tai, ko ieško – pramogų, barų, klubų, restoranų žada niekada nesibaigiančias linksmybes, o mėgstantiems laisvalaikį leisti kiek ramiau, smėlėtas paplūdimys, mažos gatvelės, uostas tampa puikia proga prasieiti ir pažinti miestą iš arčiau. Tad norintiems patirti Itališką kultūrą, linksmai praleisti atostogas, Riminis yra puiki vieta tam.

Albanija
Dar vienas nuostabių paplūdimių bei gamtinių atradimų kraštas. Albanija garsėja kalnuotomis vietovėmis, nuo kurių atsiveria nuostabūs panoraminiai vaizdai, Skadaro ežeru, kurortiniais miestais, kurių paplūdimiai yra vieni vaizdingiausių. Taip pat čia apstu pramogų, kultūriniu bei istorinių vietų, o tradicinė virtuvė taps atradimu daugeliui, todėl šis kraštas vertas apsilankymo.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite