LEIDIMŲ – HIGIENOS PASŲ TURĖTOJŲ PAREIGOS

0
38
nvsc

Leidimas-higienos pasas – tai dokumentas, liudijantis, kad ūkinės komercinės veiklos sąlygos atitinka visuomenės sveikatos saugos teisės aktų reikalavimus. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – NVSC) Utenos departamento Zarasų skyrius, siekdamas priminti leidimus-higienos pasus turintiems asmenis jų pareigas bei sutaupyti jų laiką, pateikia svarbiausius dalykus, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas leidimo-higienos paso turėtojas:

• Leidimas-higienos išduodamas neribotam laikui.
• Leidimas-higienos pasas išduodamas konkrečiu adresu. Jeigu asmuo numato verstis ūkine komercine veikla keliose vietose, esančiose skirtingais adresais, kiekvienam adresui išduodami atskiri leidimai-higienos pasai.
• Leidimo-higienos paso turėtojui draudžiama įgalioti ar pagal sutartį perduoti teisę verstis leidime-higienos pase nurodyta veikla kitiems asmenims.
• Leidimo-higienos paso originalas arba jo kopija turi būti pateikta vartotojams matomoje vietoje.
• Leidimo-higienos paso turėtojas privalo vykdyti veiklą, kuriai išduotas leidimas-higienos pasas, tomis sąlygomis, kurios buvo deklaruotos paraiškoje.
• Leidimo-higienos paso turėtojas apie pasikeitusias veiklos, kuriai išduotas leidimas-higienos pasas, vykdymo sąlygas, privalo pranešti NVSC.
• Pasikeitus leidime-higienos pase nurodytiems rekvizitams (juridinio asmens pavadinimui, buveinės adresui, kodui, fizinio asmens adresui, kuriuo galima siųsti korespondenciją, bei kitiems asmens duomenims), leidimo-higienos paso turėtojas apie pasikeitimą privalo pranešti NVSC ir pateikti prašymą dėl leidimo-higienos paso patikslinimo.
• Nustojus vykdyti veiklą, kuriai buvo išduotas leidimas-higienos pasas, leidimo-higienos paso turėtojas turi pateikti prašymą NVSC dėl leidimo-higienos paso galiojimo panaikinimo.
• Laikinai nustojus vykdyti veiklą, kuriai buvo išduotas leidimas-higienos pasas, leidimo-higienos paso turėtojas turi pateikti prašymą NVSC dėl leidimo-higienos paso galiojimo sustabdymo.
• Kilus klausimams visada siūlome kreiptis į NVSC Utenos departamento Zarasų skyrių.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos
Utenos departamento Zarasų skyriaus vedėja Ingrida Indriūnaitė
tel. (8 385) 52 062
el. p. ingrida.indriunaite@nvsc.lt

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite