ŠVIESOS FESTIVALIS DIDIEJI KINIJOS ŽIBINTAI

0
24
1197x536 LT Baneriai Didieji kinijos zibintai www

Šią žiemą į Lietuvą sugrįš amžių tradicijomis alsuojantis šviesos festivalis „Didieji Kinijos žibintai”. Nuo lapkričio 23 iki pat sausio 5 dienos Pakruojo dvare lauks milžiniškų šviesos skulptūrų parkas, teatralizuoti šou ir šventinės pramogos mažiesiems.

Didžiausioje Lietuvoje išlikusioje dvaro sodyboje kūrėjai iš Kinijos įrengs daugiau nei 30 teminių šviesos instaliacijų. Šįkart iš daugybės šilko žibintų sukurtos skulptūros sieks net 8 metrus aukščio. Pakruojo dvaro teritorijoje nušvis judantis Afrikos gyvūnijos pasaulis, poliarinių meškų ledynas, gervių sala, persikų medžiuose žaidžiančios beždžionės, Spragtuko istoriją menanti Kalėdų eglė. Pagrindinėje aikštėje šviesos galią primins legendomis apipintas monstras Nian, ateinantiems kiaulės metams sėkmę pranašaus milžiniška kiaulių šventykla bei egzotiškieji kinų zodiako ženklai. Iš porceliano bus pagaminta įspūdinga 3 metrų aukščio drakono ir fenikso dievybių skulptūra.

626x840 LT Baneriai Didieji kinijos zibintai Mobile

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite