ZARASIŠKIS BUS TEISIAMAS DĖL MOTERS NUŽUDYMO IR JOS NAMO PADEGIMO

0
11
resize 380x250 gaisras1

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje 60-metis Zarasų rajono gyventojas kaltinamas bendraamžės moters nužudymu ir didelės vertės turto sunaikinimu.

Šiemet, gegužės 11 dienos vakarą, Zarasų rajone važiuojantis vairuotojas pastebėjo vienoje sodyboje liepsnojantį pastatą ir iškvietė ugniagesius. Pastarieji, užgesinę degantį gyvenamąjį namą, jo virtuvėje rado moters kūną su durtinėmis žaizdomis krūtinėje.

Pareigūnams apžiūrint teritoriją, kitame pastate rastas kietai įmigęs vyras – sodyboje gyvenantis 60-metis K. D. Jis buvo išvežtas į ligoninę, kur paaiškėjo, kad žmogus sveikas, tik neblaivus – jo kraujyje rasta 3,33 promilės alkoholio (sunkus girtumo laipsnis).

Nustačius, kad 60-metė namo šeimininkė nužudyta, o jos namas padegtas, Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Gramba.

Kaltinimai šioje byloje pareikšti nužudytosios draugui K. D. „Pastaruoju metu pora nesugyveno, konfliktavo. Manoma, kad vieno ginčo metu neblaivus vyras griebėsi peilio ir mirtinai sužalojo moterį, o vėliau – padegė namą“, – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras A. Gramba.

Už tyčinį nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų, už didelės vertės svetimo turto sunaikinimą – areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Byla perduota nagrinėti į Panevėžio apygardos teismą.

Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite