TINKAMA PALTO PRIEŽIŪRA – ILGAAMŽIŠKUMO GARANTAS

0
46
paltai

Paltas yra tiek rudeninis, tiek žieminis lauko drabužis, tad radusi universalų galėsite tą patį dėvėti skirtingais metų laikais ir džiaugtis, kad ne tik puikiai atrodote, tačiau tuo pačiu ir gerai jaučiatės. Juk geras paltas šildo ir tuo pačiu padeda išvengti nemalonios drėgmės.

Tiesa, kad ir kokie gražūs yra paltai moterims, tačiau patys gražiausi pirmus metus nuo jų įsigijimo. Visiškai natūralu, kad metų eigoje jie dėvisi, praranda savo spalvą, kai kuriais atvejais net pradeda burbuliuotis. Tačiau to išvengti galima. Paprasčiausiai reikia lauko drabužiui skirti šiek tiek dėmesio ir tinkamai juo rūpintis. Kaip? Patarimai žemiau.

Svarbiausia, kad priežiūra bei brangi, nei reikalauja daug laiko, tačiau ji turi būti reguliari.

• Vilnonio palto valymui labai puikiai specialūs šepečiai, kuriuos galima įsigyti prekybos vietose, internetu. Tokie šepečiai ne tik pašalina nešvarumus, tačiau taip pat ir guldo visus vilnos pūkelius. Juos naudoti ne tik labai paprasta, tačiau net ir malonu. Siūlome šukuoti paltą kuo dažniau. Tokiu atveju jis atrodys puikiai.
• Nors paltai atrodo gana sunkūs drabužiai, tačiau išties jie gana greitai praranda savo formą. O kadangi paltų lyginti negalima – grąžinti tą formą gali būti sudėtinga. Štai todėl geriausia paltą laikyti ant pakabos. Nekabinkite ant pačio palto kabliuko, kadangi taip dažniausiai nugarinė jo dalis išsitampo.
• Kol paltas nėra nešiojamas, pavyzdžiui, šiltuoju metų laiku – svarbu jam rasti tinkamą vietą, kol vėl bus reikalingas. Patikrinkite, ar spintoje nėra kandžių, ar nėra per daug drėgmės, kadangi paltai sugeria drėgmę ir taip keičia savo išvaizdą, dažnai įgauna labai nemalonų kvapą. Geriausia paltus laikyti specialiuose polietileniniuose maišuose.
• Kai kuriuos paltus galima skalbti skalbyklėje. Jeigu tai minima etiketėje – gerai. Tačiau jeigu nurodoma, kad toks jų plovimo būdas nėra tinkamas – rekomenduojame bent jau kartą arba du per metus nešti paltą į plovyklą. Tuomet jis visada ne tik atrodys puikiai, tačiau taip pat ir maloniai kvepės.
• Nelaikykite nenešiojamo palto ant tiesioginių saulės spindulių, kadangi jie blukina spalvą.
• Specifinėms dėmėms valyti būtinai naudokite tam tikras priemones. Kai atsirado dėmė – pirmiausia reikia pašalinti ją, o tik paskui plauti visą paltą. Tokiu atveju galėsite jaustis ramus, kad neliks jokių nešvarumų.
• Palto skalbimo metu geriausia vengti labai aukštos temperatūros. Taip pat venkite ir baliklių, kurie gali sumažinti spalvos intensyvumą. Dažnai geriausiai plauna ir nešvarumus pašalina paprasčiausias vanduo.

Paltas nėra reiklus, tačiau reguliari jo priežiūra užtikrins, kad jis kur kas ilgiau Jums tarnaus. Puiku, kai tokie paprasti patarimai gali prailginti jo tarnavimo laikotarpį net kelerius metus. Išbandykite, nes Jūsų paltas yra to vertas.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite