NEĮGALIŲJŲ DRAUGIJŲ SĄSKRYDIS „PABŪKIM LAIMINGI“

0
32
mid news zrs 337 ND4

Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos nariai, pakviesti Rokiškio rajono neįgaliųjų draugijos pirmininko Algio Veikšio, su džiaugsmu vyko į jau ketvirtą kartą Rokiškio rajone rengiamą visos Lietuvos neįgaliųjų draugijų sąskrydį. Šiemet jis vyko Rokiškio raj. Kavoliškio parke.

Suvažiavo net 17 rajonų atstovai. Draugijos atsivežė savo rankdarbius, muzikos kolektyvus. Šventė prasidėjo nuo garbingų svečių sveikinimų. Seimo narys Raimundas Martinėlis, Rokiškio savivaldybės administracijos direktorius Andrius Burnickas, socialinės paramos skyriaus vedėja Zita Čaplikienė, Rokiškio SPC direktorė Audronė Kaupienė visiems linkėjo gražios šventės, o Rokiškio dekanato dekanas Eimantas Novikas palaimino šventės dalyvius linkėdamas sveikatos ir gražios bendrystės. Sukviesti į sceną draugijų pirmininkai buvo apdovanoti žolelių arbatos rinkiniais ir „Lašų“ duonos kepaliukais, prisegtos šypsenų emblemos. Šventės vedėjai – Kavoliškių bendruomenės pirmininkė Danutė Kirstukienė ir Algis Veikšys kvietė visus pabūti šypsenų sode, būti linksmiems ir nenuobodžiauti. Šventės dalyviams smagiai sudainavus himną – dainą „Pabūkim laimingi“, į sceną eilės tvarka lipo neįgaliųjų draugijų meno kolektyvai iš Prienų, Raseinių, Vievio, Panevėžio, Visagino, Ignalinos, Kupiškio, Širvintų, Pasvalio, Utenos, Kėdainių.

Šventiniame koncerte dalyvavo Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „Ežerija“ vad. Sigita Gudonienė. Kolektyvas išjudino šokėjus linksmai polkai ir svajingam valsui. Šventės dalyviai žavėjosi Draugijos narių Jūratės Jjatkūnaitės, Petronės Jakšienės ir Daivos Stasiškienės rankdarbiais.

Po pasirodymų kiekvienas kolektyvas apdovanotas saugiomis liemenėmis, Rokiškio sūriu ir medaus stiklainėliu nuo visų „kvarabų“ ir ligų, o vedėjas Algis kolektyvus vis lydėjo į garsiąją Kazlitiškių dūminę pirtelę pas Zitą. Šventės dalyviai šurmuliavo po visą Kavoliškių parką. Norintieji galėjo prisidėti prie Bendrystės žolynų – nendrių audžiamo kilimo, apžiūrėti draugijų darbų parodą – pardavimą, pasivaišinti sumuštiniais, atsigaivinti gauromečio arbata, pasisotinti gardžiu šiupiniu. Parke nosis kuteno kepamų bulvinių blynų, šašlykų, dešrelių kvapai, viliojo naminiai ledai ir kava. Geros nuotaikos netrūko ir oras pasitaikė puikus.

Draugystės ir bendrystės sąskrydis baigėsi bendra daina „Ąžuolai žaliuos, žemėj Lietuvos…..“. Pasiliko noras vėl susitikti, bendrauti, nepamiršti vieniems kitų, vėl susitikti su naujais draugais ir bendraminčiais. Grįžtant namo buvo aplankytas ir Rokiškio krašto muziejus, bei atsigaivinta Ramintos šaltinio vandeniu Obelių miestelyje. Kelionė buvo finansuota Zarasų rajono savivaldybės Verslo ir investicijų programos projekto lėšomis. Dėkojame Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkei Vilhelminai Dubnikovai už smagią kelionę.

Zarasų r. neįgaliųjų draugijos narė
Laima Gorpinič

mid news zrs 373 ND1

mid news zrs 444 ND3

mid news zrs 569 ND2

mid news zrs 885 ND7

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite