VAIŽGANTO KŪRYBA VAIKŲ PIEŠINIUOSE

0
16
DSCN4314

Šiemet minimos kunigo, rašytojo, visuomenės veikėjo, lietuvybės puoselėtojo Juozo Tumo-Vaižganto 150-osios gimimo metinės. Ta proga Salako biblioteka lankytojus kvietė į renginį prisiminti ir pagerbti garsaus kūrėjo atminimą.

Salako pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai su mokytojomis Dalia Baubinaite ir Reda Putrimaite Salako bibliotekoje rinkosi rašytojo knygeles, skaitė ir mokykloje piešiniais perteikė Juozo Tumo-Vaižganto kūrybos personažus.

Mokinių darbai keliaus į piešinių konkursą, o prieš siunčiant, darbelių autoriai buvo pakviesti į piešinių pristatymą Salako bibliotekoje. Perskaityto kūrinio iliustracijas pradinukai pristatė vieni kitiems. Dalyviai atidžiai klausėsi pasakojimų apie gyvulėlius, vabzdžius, paukščius, gamtos reiškinius ir dėsnius. Bibliotekininkė dalyviams pristatė žinomiausias rašytojo knygeles, trumpai supažindino su rašytojo biografijos faktais.

Vaižganto knygos rekomenduotinos tiems, kurie nori nusikelti į garbingą Lietuvos senovę, pažinti ją, atrasti nežinomų dalykų. Autoriaus knygas verta skaityti lėtai ir besimėgaujant poetiškais aprašymais, atrandant kiekvieną detalę.

Danutė KOROLIOVA,
Salako bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

DSCN4315

DSCN4318

DSCN4321

DSCN4322

DSCN4323

DSCN4325

DSCN4327

DSCN4329

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite