JAUNIMO DISKUSIJA SU JAV AMBASADORĖS PAVADUOTOJU

0
907
mid news zrs 147 IMG 9071

Paskutinįjį spalio antradienio rytą Zarasų bibliotekos kavos klube Zarasų jaunimas diskutavo su svečiais iš JAV ambasados apie jaunimą, iššūkius, ateities planus ir galimybes JAV.

Prie apskrito stalo susirinko atstovai iš JAV ambasados: JAV ambasadorės pavaduotojas Marcus Micheli, Vytas Neviera, multimedijų specialistas, Renata Dromantaitė, politikos specialistė, Shai moore, specialistė žmogaus teisių klausimais; įvairaus amžiaus Zarasų jaunimas ir valdžios atstovai: Zarasų p. Širvio progimnazistės: Justė Sipavičiūtė ir Ieva Stankevičiūtė, Antazavės J. Gruodžio gimnazistės: Greta Mieliauskaitė ir Austėja Gaulytė, Zarasų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, jaunimo reikalų koordinatorė Aksana Vorobjova, Zarasuose gyvenantys jaunuoliai: Agnė Komkienė, Gabriella Accetta, Zarasų viešosios bibliotekos darbuotojai: Danutė Karlienė, Jolanta Lementauskienė, Inesa Dumbravienė, savanoriai Iryna Zhukova ir Yuri Abrahamyan.

Mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius pradėjo diskusiją pristatydamas Zarasų rajono savivaldybės ekonominę būklę, švietimo įstaigas ir pasidžiaugė, kad JAV ambasadorės Lietuvoje pavaduotojas Marcus Micheli mūsų mieste ir rajone lankosi jau ne pirmą kartą. Tuomet jaunimo reikalų koordinatorė papasakojo, kaip jaunimo politika vykdoma Lietuvoje, kaip jaunimas gali būti ir yra atstovaujamas valdžioje bei kokios nevyriausybinių organizacijų finansavimo galimybės.

JAV ambasadorės pavaduotojas padėkojęs už pristatymus kreipėsi į jaunuosius diskusijos dalyvius ir pakvietė juos papasakoti, su kokiais iššūkiais jie susiduria. Labiausiai jauni žmonės akcentavo transporto problemą su kuria susiduria norėdami iš seniūnijų pakliūti į renginius Zarasuose. Dalis diskusijos dalyvių teigė, kad jaunimui sunku surasti darbo gimtajame mieste, tačiau kiti džiaugėsi šiuolaikinėmis galimybėmis dirbti nuotoliniu būdu ir gyventi apsupti gamtos harmonijos.

M. Micheli pasidžiaugė, kad tiek šios diskusijos dalyviai, tiek lietuvaičiai laisvai kalba angliškai, o ne retai moka kelias užsienio kalbas. Taip pat JAV ambasadorės pavaduotojas pristatė stažuočių JAV programas, kurios skirtos moksleiviams: Benjamino Franklino jaunimo vasaros stovykla, ateities lyderių mainų programa Flex, ir moksleiviams ir mokytojams skirta programa ASSIST. Taip pat programos skirtos mokytojams: SUSI (vasaros kursai vidurinių mokyklų mokytojams) ir distanciniai mokytojo kursai JAV universitetuose – AE-Teacher program. Nors paraiškų priėmimas į daugumą šių programų šiems metams yra pasibaigęs, tačiau M. Micheli kvietė ruoštis naujam šaukimui.

Jaunimo reikalų koordinatorė pasidžiaugė, kad Zarasų „Ąžuolo“ gimnazistė Aistė Šakalytė praėjusią vasarą dalyvavo B. Franklino jaunimo vasaros stovykloje, tačiau negalėjo atvykti į šią diskusiją.

Kadangi JAV ambasados atstovai turėjo vykti į kitus susitikimus, M. Micheli pasiūlė kitą kartą susitikti mokyklose bei kvietė jaunimą atvykti į ambasadą. Tad jeigu norėtumėte pasikviesti JAV ambasadorės pavaduotoją į susitikimą ar apsilankyti JAV ambasadoje Vilniuje, rašykite michelimr@state.gov

Norint vykti į Ameriką reikalinga ESTA viza

Jaunimo reikalų koordinatorė

Aksana Vorobjova

mid news zrs 166 IMG 9073

mid news zrs 849 IMG 9074

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite