ĮVAIROVĖS VEIDAI ZARASUOSE – ATVIRAI SU MARGARITA JANKAUSKAITE

0
33
zvb

Kokios pagrindinės priežastys lemia nevienodą moterų ir vyrų padėtį Lietuvoje? Kaip kiekvienas iš mūsų galėtų prisidėti prie diskriminacijos lyties pagrindu mažinimo Lietuvoje? Kokios naudos kiekvienas iš mūsų sulauktų, jei moterų ir vyrų padėtis Lietuvoje būtų lygiavertė?

Su kokiais iššūkiais susiduria lyčių standartus laužantys asmenys? Kokias specifines problemas patiria kitoms pažeidžiamoms visuomenės grupėms priklausančios moterys?

Šiuos ir kitus klausimus atsakysime informaciniame-edukaciniame renginyje „Kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie lyčių nelygybės mažinimo?“ kartu su Lygių galimybių plėtros centras eksperte Margarita Jankauskaite. Lapkričio 13 d. 13 val. Zarasų viešosios bibliotekos renginių salėje.

Renginio metu taip pat bus eksponuojama fotografijų paroda „Įvairovės veidai“. Renginio dalyviai gaus nemokamą fotografijų parodos katalogo kopiją!

Parodoje eksponuojamose nuotraukose menininkai užfiksavo įvairovės kasdienybėje atspindžius, realybę, istorijas, (ne)tradicijas, kultūrą bei patirtis. Paroda „Įvairovės veidai“ siekiama sudaryti sąlygas pažinti diskriminaciją patiriančius žmones per jų žmogiškumo iliustravimą, portretus ir kasdienybės vaizdus, kelti klausimus apie negalią, lytinę bei tautinę tapatybę ir kitus Lygių galimybių įstatyme įtvirtintus pagrindus.
Renginys nemokamas! Maloniai kviečiame dalyvauti!

Fotografijų paroda ir informacinis renginys yra projekto „Pokytis versle, viešajame sektoriuje, visuomenėje – nauji standartai diskriminacijos mažinimui“ (Nr. 07.3.4-ESFA-V-426-01-0001). Projektą įgyvendina Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba ir partneriai – viešoji įstaiga Žmogaus teisių stebėjimo institutas ir asociacija LGL.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite