ZARASŲ „ROTARY“ KLUBAS KVIEČIA SKAITYTI

0
50
zoomed dsc0016

Skubame skaitytojams pranešti džiugią žinią, kad Zarasų viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje, Zarasų „Rotary“ klubas atidarė knygų lentyną. Simboliškame knygų lentynos atidaryme, lapkričio 11-ąją dalyvavo Zarasų „Rotary“ klubo prezidentas Ernestas Jurevičius, nariai Ignas Zavadskas, Audronis Barisevičius ir Algirdas Balys.

„Rotary“ – tarptautinis labdaros klubas, jungiantis aukštos reputacijos verslininkus ir profesionalus, vykdantis humanitarinius, dorovinius projektus, užsiimantis kitokia geros valios veikla. Zarasų rotariečiai nebe pirmus metus bibliotekos lentynas papildydavo nauja ir aktualia literatūra, dalyvaudami akcijoje „Knygų Kalėdos“.

Pasak E. Jurevičiaus, „malonu tęsti gražią draugystę ir bendradarbiavimą su biblioteka, skleisti knygos žodį ir šviesą“. Idėja įkurti knygų lentynas bibliotekose gimė dar 2015 metais, Panevėžio „Rotary“ klubui „Arta“ įprasminant temą „Būk dovana pasauliui“. Tuo metu prisijungė Utena, Anykščiai, Biržai ir dabar Zarasai. Klubo brolis Ignas Zavadskas, aktyvus bibliotekos skaitytojas ir bičiulis kalbėjo, kad kultūra yra viena mums svarbiausių prioritetų. Kadangi ji nėra tinkamai valstybės finansuojama, džiaugiasi patys galėdami prisidėti prie šios gražios idėjos. Rotariečiai pažadėjo, kad skaitiniai lentynoje kiekvienais metais bus atnaujinami.

Džiaugėsi ir už gautas knygas dėkojo bibliotekos direktorė Danutė Karlienė. „Tai didelė parama įstaigai. Juolab lentynoje sugulė populiariausi, mūsų skaitytojų pamėgti užsienio autorių romanai ir detektyvai“. Skaitytojų laukia kvapą gniaužianti Joy Fielding psichologinė drama „Bloga duktė“; pasaulinio bestselerio „Mergina lede“ autoriaus Robert Brynza jaudinantis trileris „Grėsmė naktyje“; šokiruojančią pabaigą žadantis Teresos Driscoll trileris „Draugė“; paslaptingiausias, genialiausias ir labiausiai sukrečiantis autoriaus Donato Carrisi trileris „Mergina rūke“, Megan Mirandos įtampos kupinas romanas „Tobula nepažįstamoji“, skandinaviško detektyvo šedevras, meistriškai įtampą kuriančio Harlano Cobeno trileris „Pabėgimas“ ir kiti.

Kviečiame skaityti!

Inesa DUMBRAVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene
Nuotraukos autorės

zoomed dsc0007

zoomed dsc0010

zoomed dsc0019

zoomed dsc0020

zoomed dsc0025

zoomed dsc0028

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite