PARODA ,,TARP ŽEMĖS IR DANGAUS. LIETUVOS KARIUOMENĖS TECHNIKA 1918–1940 M.“

0
23
parod iliustracija

Zarasų krašto muziejuje nuo lapkričio 22 d. veikia Vytauto Didžiojo karo muziejaus parengta kilnojamoji paroda „TARP ŽEMĖS IR DANGAUS. LIETUVOS KARIUOMENĖS TECHNIKA 1918–1940 M.”, skirta Lietuvos kariuomenės dienai (lapkričio 23-oji). 1918 m. vasario 16 d. buvo paskelbtas Lietuvos Nepriklausomybės aktas, o tų pačių metų lapkričio 23 dieną – sukurta Lietuvos kariuomenė, išleistas pirmasis įsakymas kurti Lietuvos ginkluotąsias pajėgas.

Eksponuojama paroda yra iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus parodų ciklo „Lietuvos kariuomenės istorija“, kuris buvo pradėtas rengti 2018 m., minint Atkurtos Lietuvos kariuomenės 100-metį kartu su Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba.

Vos susikūrusiai Lietuvos kariuomenei 1918–1920 metais teko kovoti už Lietuvos laisvę. Nepriklausomybės kovų kontekste neišvengiamai reikėjo ir materialių karinių resursų. Lietuvos kariuomenė buvo apginkluota užsienio ir savos gamybos technika. Parodoje glaustai ir išraiškingai pateikiami naudotos karo technikos pavyzdžiai. Rengiant parodą panaudoti vaizdai iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus rinkinių bei parodos partnerio – Lietuvos centrinio valstybės archyvo.

Paroda veiks iki gruodžio 12 d.
Maloniai kviečiame apsilankyti.
Muziejaus darbo laikas II–V – 9.00–18.00, VI – 10.00–17.00.

Parengė Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

IMG 9991 1024x683

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite