ZARASUOSE VYKO UTENOS REGIONO KULTŪROS TARYBOS POSĖDIS

0
21
mid news zrs 204 DSC0056

Zarasuose posėdžiavo Utenos regiono kultūros taryba. Posėdžiui buvo pasirinkta Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos mokymų salė. Svarstytos pirmojo šaukimo projektinės paraiškos. Bendra regiono kvota 2020 m. – 314.290 Eur, iš kurios pirmuoju etapu bus paskirstyta 65 proc. , antruoju – 35 proc. (antro šaukimo datos: 2020 m. sausio 31 d. – vasario 28 d.).

Tolygi kultūrinė raida – siekis užtikrinti kokybiškas kultūrines paslaugas Lietuvos regionų gyventojams. Įgyvendindama Tolygios kultūrinės raidos programą Lietuvos kultūros taryba vietos (regiono) kultūros projektų finansavimo klausimus sprendžia pasitelkusi dešimties Lietuvos regionų kultūros tarybas. Kiekviena iš jų pagal pasirinktus prioritetus vertina, kokie kultūros projektai labiausiai reikalingi regiono gyventojams.

Utenos regiono prioritetai: kultūrinė edukacija (etninės kultūros ir kultūros paveldo pažinimas; gyventojų meninis ugdymas ir saviraiška; sociokultūrinės veiklos; pilietiškumo ir kritinio mąstymo ugdymas), kultūrinių inovacijų partnerystė (kūrybinės įvairovės užtikrinimas; profesionalaus ir mėgėjų meno jungtys; tarptautinis bendradarbiavimas; kultūros keliai; regiono tapatumas; kultūrinės ir kūrybinės industrijos), kūrybinės patirtys (profesionalaus meno sklaida; menininkų rezidencijos; daugiakultūrinis dialogas; kultūros specialistų kompetencijų tobulinimas).

Daugiau informacijos ieškokite www.ltkt.lt

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

mid news zrs 278 DSC0058

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite