ZARASUOSE IŠKILMINGAI PAMINĖTA LIETUVOS KARIUOMENĖS DIENA

0
45
mid news zrs 31 kd2

Kariuomenei skirti renginiai prasidėjo šv. Mišiomis Zarasų Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje. Mišias už laisvės gynėjus, Lietuvos karius ir mūsų šalį – Lietuvą aukojo Panevėžio įgulos kapelionas pulkininkas leitenantas Virginijus Veilentas, Zarasų bažnyčios dekanas klebonas kunigas Vydas Juškėnas.

Po šv. Mišių į Sėlių aikštę atžygiavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės kariai, Zarasų šaulių 7-osios kuopos „Vytis“ šauliai, Susirinko visi tie, kurie neabejingi Tėvynės gynybai, laisvei ir nepriklausomybei.

Šventės dalyvius Sėlių aikštėje sveikino Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vidas Zabiela.

Aikštėje šventės dalyviai giedojo Lietuvos Respublikos himną. Tūkstančių žuvusių už Tėvynės laisvę ir nepriklausomybę atminimą minėjimo dalyviai pagerbė tylos minute. Savanoriai gyvų gėlių krepšelį išnešė padėti ant Lietuvos savanorių kapų Zarasuose. Skambėjo šūvių salvės už Lietuvą tėvynę, už Lietuvos kariuomenę.

Sveikinimo žodžius šventės dalyviams tarė ir rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis pasveikino visus su Lietuvos kariuomenės diena ir pabrėžė, kad nėra garbingesnio pasirinkimo, nei ginti savo kraštą, būti pasirengus atiduoti visas jėgas ir net gyvybę Tėvynės labui. Visų vienybė, pasiaukojimas ir ištikimybė savo valstybei – nepalaužiama kariuomenės stiprybė. Meras padėkojo visiems kariams, savanoriams, šauliams už atsidavimą ir nuoširdžią pagarbą ir meilę Tėvynei, nuoširdų bendradarbiavimą su rajono bendruomenėmis. Visa tai auklėja visus piliečius būti patriotiškais, drąsiais kovotojais už Tėvynės laisvę.

Sveikino Lietuvos kariuomenės minėjimo dalyvius ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava, rajono Savivaldybės tarybos nariai Rimantas Jurevičius, Kęstutis Stankevičius. Apie gražų policijos ir savanorių, šaulių bendradarbiavimą kalbėjo ir Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas.

Daug savanorių, šaulių tą diena buvo apdovanoti vardinėmis dovanomis, Rinktinės kariams buvo suteikti aukštesni kariniai laipsniai. Juos gavo ir zarasiškiai. Grandinio laipsnis suteiktas Edmundui Guiskui, vyresniojo eilinio – Rolandui Jusiui, Tomui Razmanavičiui, Alvydui Davainiui, Deividui Cikanui. Policijos komisariato dovana apdovanotas Rinktinės 508 pėstininkų kuopos vadas Arūnas Mažeika.

Petras Ivanovas

Nuotraukose: Sėlių aikštėje Lietuvos kariuomenės minėjimo akimirkos.
Autoriaus nuotraukos

mid news zrs 44 kd4a

mid news zrs 61 kd6a

mid news zrs 161 kd5

mid news zrs 162 kd3c

mid news zrs 327 kd3bb

mid news zrs 429 kd4

mid news zrs 451 kd8

mid news zrs 603 kd6

mid news zrs 676 kd4b

mid news zrs 767 Kd7e

mid news zrs 787 kd7

mid news zrs 853 kd3aaa

mid news zrs 955 kd2b

mid news zrs 957 kd4aa

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite