SAVIVALDYBĖJE TARĖSI DĖL GATVIŲ IR KELIŲ TVARKYMO ŽIEMĄ

0
24
keliai

Šiandien rajono Savivaldybėje įvyko pasitarimas dėl Zarasų miesto gatvių, seniūnijų kelių tvarkymo žiemą. Šiam pasitarimui vadovavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jame dalyvavo rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, Statybos ir komunalinio skyriaus vedėjas Jonas Žusinas, Zarasų seniūnijos seniūnas, laikinai atliekantis Zarasų miesto seniūno funkcijas Valdas Utka, AB „Kelių priežiūra“ Šiaurės rytų regiono Zarasų kelių tarnybos vadovas Eugenijus Eltermanas, UAB „Zarasų komunalininkas“ direktorius Edmundas Čeičys, direktoriaus pavaduotojas Juozas Šyvokas.

Meras informavo, kad gauna gyventojų nusiskundimus dėl gatvių ir šaligatvių valymo ir barstymo. Stebina miesto seniūnijos ir atsakingų tarnybų požiūris į miesto tvarkymą. Šiomis dienomis zarasiškiai, jų svečiai patyrė daug nepatogumų dėl slidžių, nepabarstytų šaligatvių. Yra net susižalojusių žmonių, kurie kreipėsi pagalbos į medikus.

Žmonės apie šios nesklandumus Zarasų miesto gatvėse tiesiogiai informuoja merą, nors už gatvių valymą yra atsakinga miesto seniūnija. Pasitarimo metu buvo akcentuota, kad rajono Savivaldybės administracija nepakankamai kontroliuoja seniūnijų darbą miesto ir seniūnijų kelių tvarkymo klausimais. Tiesa, meras gauna ir teigiamų atsiliepimų iš vairuotojų. Jie džiaugiasi kad šiemet Zarasų rajone gerai tvarkomas magistralinis kelias Kaunas-Zarasai-Daugpilis( A6) mūsų rajone. Ko nėra kituose rajonuose.

Pasitarimo metu buvo išsiaiškinta, kad Zarasų miesto gatvių valymo nesklandumai įvyko dėl seniūnijos ir UAB „Zarasų komunalininkas“ nesusikalbėjimo, nepatenkinamo gatvių barstymo organizavimo.

Pasitarime buvo akcentuota, kad Zarasų miesto seniūnija, UAB „Zarasų komunalininkas“ privalo operatyviai reaguoti į besikeičiančias oro sąlygas, pagal numatytą sutartį su UAB „Zarasų komunalininkas“ organizuoti gatvių valymą ir barstymą ir užtikrinti pėsčiųjų eismo saugumą.

Pasitarime buvo nuspręsta – seniūnijos privalo nuolat informuoti rajono Savivaldybės administracijos direktorių apie seniūnijos kelių, miesto gatvių būklę ir jų tvarkymą. Pasitarime meras akcentavo, kad rajono Savivaldybės administracija, seniūnai privalo užtikrinti saugumą visuose Zarasų rajono savivaldybės prižiūrimuose vietinės reikšmės keliuose ir gatvėse. Už nurodymų nevykdymą, nepatenkinamą gatvių ir kelių priežiūrą ateityje numatoma imtis griežtų priemonių.

Zarasų rajono Savivaldybės informacija.

Nuotraukoje – pasitarimas Savivaldybėje dėl miesto gatvių ir seniūnijos kelių tvarkymo.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite