KONKURSAS „ŽODI, SUSKAMBĖK“

0
22
1

Tradicinis Zarasų rajono pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkursas „Žodi, suskambėk“ vėl sukvietė dalyvius į erdvias Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos patalpas. Čia susirinko trylika ketvirtokų, kurie įveikė mokyklinius konkurso etapus. Svečio teisėmis konkurse jėgas išbandė penki trečiokai. Šie skaitovai atvyko iš Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos, Dusetų Kazimiero Būgos ir Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijų, Salako pagrindinės mokyklos.

Susirinkusius pasveikino Zarasų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Gintarė Laurikėnienė. Ji pasidžiaugė dalyviais, pristatė vertinimo komisiją bei konkurso rėmėjus. Džiaugiamės, kad kiekvienais metais Lietuvos Respublikos seimo narys Algimantas Dumbrava įsteigia paskatinimo dovanėles visiems konkurso dalyviams.
Konkursą pradėjo Respublikinio skaitovų konkurso Maironio muziejuje Kaune finalininkė Justė Sipavičiūtė ir laureatė Neda Savičenko, meninio žodžio raiška paskatinusios visus dalyvius drąsiai pristatyti savo pasirinktus kūrinius.

Gėrėjomės mokinių pasiruošimu bei eilėraščių pasirinkimu. Vertinimo komisijai: mokytojai ekspertei Andželikai Vitkūnienei, Švietimo ir kultūros skyriaus vyriausiajai specialistei Kristinai Kazancevienei bei Zarasų meno mokyklos direktoriaus pavaduotojai Rasai Juškėnienei teko sunki užduotis – iš visų pasirodžiusiųjų išrinkti prizinių vietų laimėtojus.

Kol vertinimo komisija dirbo, bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Lementauskienė supažindino su bibliotekos paslaugomis, pakvietė visus čia lankytis ir pasinaudoti jos siūlomomis inovatyviomis ir smagiomis veiklomis. Metodininkė Jolanta Lašaitė pristatė vaikų Metų knygos rinkimų knygas – nominantes, kvietė dalyvauti rinkimuose ir balsuoti už labiausiai patikusią knygą.

Prieš paskelbiant nugalėtojus, savo prizą pasirinktam skaitovui įteikė vyresnių klasių skaitovės Justė ir Neda. Jos dovaną skyrė Gertrūdai Turlovič. Kaip ir kiekvienais metais, paskatinimo dovaną įsteigė bibliotekos atstovai, ji atiteko Viltei Šileikytei.

Seimo nario padėjėja Regina Račkauskienė perdavė Algimanto Dumbravos sveikinimus, pasidžiaugė, kad visi dalyviai puikiai atliko savo užduotis, palinkėjo ir toliau mėgti ir puoselėti lietuvišką žodį. Seimo nario atstovė, buvusi pradinių klasių mokytoja Alicija Dumbravienė pagyrė dalyvius ir savo kolegas mokytojus už jų pastangas ir nuoširdų darbą, palinkėjo nenusiminti, jei ne visiems teko prizinės vietos, nes dalyvavimas šiame konkurse jau yra labai svarbus pasiekimas.

Atėjo svarbus momentas. Vertinimo komisijos pirmininkė Andželika apžvelgė visų dalyvių pasirodymus, pateikė vertingų pastabų ir pasiūlymų, į ką turėtų atkreipti dėmesį meninio skaitymo konkursų dalyviai ir juos ruošiantys mokytojai.

Nugalėtojais tapo:
I vieta – Gertrūda Turlovič, Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, mokytoja Janina Malcienė.
II vieta – Adelija Bulyginaitė, Zarasų „Santarvės“ pradinė mokykla, mokytoja Alina Guntulienė.
III vieta – Ditė Apanskaitė, Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, mokytoja Janina Malcienė.

Visi dalyviai gavo Zarasų švietimo pagalbos tarnybos padėkas bei saldžias dovanėles, Seimo nario paskatinimo dovanėles, o prizinių vietų laimėtojai – Švietimo ir kultūros skyriaus padėkos raštus ir Seimo nario dovanas.

Dėkojame bibliotekos direktorei bei šauniam kolektyvui už malonų priėmimą. Seimo nariui Algimantui Dumbravai už paramą, Vertinimo komisijai už sunkų darbą vertinant ir renkant nugalėtojus, mokytojams už puikiai paruoštus vaikus ir visiems dalyviams už gražius pasirodymus.

Linkime visiems mėgti ir saugoti mūsų kalbą, skaityti knygas, dalyvauti konkursuose ir mėgautis artėjančių švenčių laukimu.

Zarasų švietimo pagalbos tarnybos informacija

mid news zrs 85 DSC 0035

mid news zrs 127 DSC 0030

mid news zrs 403 DSC 0003

mid news zrs 415 DSC 0002

mid news zrs 479 DSC 0023

mid news zrs 690 DSC 0056

mid news zrs 817 DSC 0066

mid news zrs 841 DSC 0017

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite