KULTŪROS ŽINGSNIAI: ĮVYKO NAUJOS KADENCIJOS VIETOS KULTŪROS IR MENO TARYBOS POSĖDIS

0
43
kultura

Pirmajame posėdyje aptarti aktualiausi kultūros srities klausimai dėl: prioritetų kultūrinių paslaugų tobulinimui vietos gyventojams ir atvykstantiems į mūsų kraštą svečiams; aiškaus kultūros projektų finansavimo modelio, kuris būtų prieinamas ne tik vietos kultūriniam nevalstybiniam sektoriui, bet ir vietos menininkams, kūrėjams per stipendijų finansavimą, atvykstančioms kultūrinėms organizacijoms, besirenkančioms Zarasų rajono savivaldybės teritoriją savo įgyvendinamiems kultūros projektams. Akcentuojami kultūrinės edukacijos, kultūrinio turizmo, kultūros inovacijų, kultūrinių ir kūrybinių industrijų prioritetai.

Aptarti ryškiausi 2020 m. kultūros renginiai, skirti poeto kraštiečio Pauliaus Širvio 100-mečiui, Lietuvos valstybės Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui. Diskutuota apie poreikį investuoti į kultūros infrastruktūrą Salake (siūloma įkurti etninės kultūros centrą), Turmante (siūloma įkurti tautinių mažumų daugiafunkcinį centrą), Antazavėje (prie viešosios bibliotekos siūloma prijungti vaikų globos namų ir gimnazijų bibliotekas, perkeliant į geresnes patalpas), Zarasuose (siūloma įsigyti D. Bukonto gimtąjį namą). 2021 m. visuomenei planuojama pristatyti atgimusį Antazavės dvarą ir modernizuotą poilsio infrastruktūrą Zaraso saloje, todėl galvojama, kokiais kultūros įvykiais šiuos atnaujintus kultūros paveldo ir renginių objektus įprasminti.

Posėdžio metu aptarti ir viešųjų erdvių tvarkymui skirti sprendimai. Siūloma jubiliejiniais metais atnaujinti P. Širvio parką bei jame esančius mažosios architektūros objektus Dusetose. Svarstoma, ar nevertėtų pagalvoti apie skulptūros ,,Metamorfozė“ Zarasuose perkėlimą į kitą vietą. Kultūros ir meno tarybos pasiūlymai bus rekomenduojami Zarasų rajono savivaldybės tarybai svarstyti.

Primename, jog Zarasų rajono savivaldybės kultūros ir meno taryba įsteigta 2009 m. Minėta taryba yra patariamoji institucija, atliekanti eksperto ir konsultanto funkcijas, įgyvendinant valstybės ir rajono Savivaldybės kultūros politiką. Pagrindinis uždavinys – analizuoti kultūros būklę rajono Savivaldybėje ir teikti išvadas bei pasiūlymus.

Naujos kadencijos ketveriems metams Zarasų rajono savivaldybės Kultūros ir meno tarybos pirmininke išrinkta Danutė Karlienė, Zarasų viešosios bibliotekos direktorė, pirmininkės pavaduotoja – Daiva Šukštulienė, Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja (kultūros sričiai). Tarybą sudaro penkiolika narių, atstovaujančių vietos bendruomenes, jaunimą, menininkus, kultūrines NVO, biudžetines kultūros įstaigas, Zarasų rajono savivaldybės tarybą, Zarasų rajono savivaldybės administraciją.

Danutė Karlienė 2

Danutė Karlienė, Zarasų viešosios bibliotekos direktorė

Informaciją pateikė Švietimo ir kultūros skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite