ATŠVAITAS GALI IŠSAUGOTI GYVYBĘ!

0
13
DSC 0133

Pirmąją 2019 m. gruodžio mėnesio pusę Zarasų mieste ir rajone buvo vykdomi įvairūs eismo saugumo gerinimo renginiai, kurių metu buvo siekiama atkreipti įvairaus amžiaus pėsčiųjų dėmesį į tai, kokia yra atšvaitų svarba ir kaip taisyklingai juos dėvėti.

2019 m. gruodžio 3 d. Zarasų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnas Liudvikas Komka kartu su Zarasų rajono savivaldybės atstovais viešajai tvarkai Sauliumi Laipčiumi bei Snieguole Bočiaroviene Zarasų mieste vykdė prevencinę eismo saugumo gerinimo akciją „Atšvaitai 2019”. Akcijos metu buvo kalbama ir tikrinama ar pėstieji eismo dalyviai Zarasuose dėvi atšvaitus tamsiuoju paros metu.

Ankstų gruodžio 3 d. rytą, prevencinė priemonė buvo vykdoma Zarasų autobusų stoties prieigose. Pakalbinus keliasdešimt įvairaus amžiaus pėsčiųjų eismo dalyvių paaiškėjo, kad atšvaitus turi beveik visi iš jų, tačiau didžioji dauguma tų atšvaitų „saugiai” guli namuose.

Akcija buvo pratęsta ir tos pačios dienos vakara – jau temstant. Siekiant įvertinti ar po darbo keliaujantys namo, taip pat išėję į lauką gryno oro įkvėpti pėstieji eismo dalyviai rūpinasi savo saugumu gatvėje. Akcijai įgyvendinti pasirinktos Zarasų miesto Vytauto, P. Širvio, S. Nėries bei Smėlynės gatvės. Gaila, tačiau situacija nuo rytinės skyrėsi nežymiai – atšvaitus su savimi turėjo ir taisiklingai juos dėvėjo tik keletas pėsčiųjų eismo dalyvių. Pareigūnai įteikė po atšvaitą tiems, kas jo neturėjo ir padėkojo tiems, kas rūpinasi savo saugumu bei dėvi atšvaitą.

Gruodžio 4, 11 ir 12 dienomis minėtieji pareigūnai kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus komunikacijos vadybininke Sandra Dindaite, Zarasų rajono švietimo ir kitose įstaigose vykdė šviečiamojo pobūdžio susitikimus. Susitikimai vyko Zarasų socialinės globos namuose, Zarasų rajono mokyklose bei darželiuose. Šių susitikimų metu dalyviams buvo išdalinta daugiau nei 300 atšvaitų.

Nors apie atšvaitų svarbą kalbama nuolat, tačiau liūdna, kad vis dar didelė dalis pėsčiųjų eismo dalyvių, išeidami į gatves, nedėvi atšvaitų. Lietuvoje jau įsibėgėjus trumpų ir tamsių dienų sezonui pareigūnai dar kartą primena:

• net ir apšviestose miesto gatvėse ir perėjose tamsiu paros metu pėstieji ne visada matomi vairuotojams;
• atšvaitus dėvėti reikėtų taisyklingai – juostinį atšvatą reikia dėvėti ant dešinės rankos ar kojos, o pakabinamą atšvaitą kabinti ant dešinės kišenės;
• turint daugiau nei vieną atšvaitą ar dėvint ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais ženkliai didėja tikimybė būti pastebėtam;
• net ir dėvint atšvaitą perėjose ir sankryžose būtina įsitikinti, kad atvažiuojančio automobilio vairuotojas mato ir praleidžia pėstįjį.

Linkime saugių kelionių Zarasų miesto ir rajono gatvėmis!

DSC2

DSC3

DSC4

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite