GERIAUSIA DOVANA TURMANTO BIBLIOTEKAI

0
22
P91128 134419

„Knygos lavina sielą, kelia ir stiprina žmogų, žadina geriausius troškimus, ugdo protą ir sušildo širdį“ (V.M.Tekerėjus).
Turmanto bibliotekos lankytojai šiemet buvo dosnūs – padovanojo bibliotekai 55 knygas, kurių biblioteka neturėjo, šiais metais išleistų žurnalų – „Moteris“, „Gyvenimiškos istorijos“, „Tainy XX veka“ ir kt. Dauguma šiuolaikinių lietuvių ir užsienių autorių knygų – meilės romanai, detektyvai, fantastika, filosofija, kelionės. Puiki knyga „Žemė – mūsų planeta“. „Tai šedevras, tobulas vadovas po įstabiausius mūsų planetos ypatingumus, pirmą kartą sudėtus drauge į vieną nepaprastą knygą.“ Ačiū Polinai Malin už šia nuostabią knygą.

Nemažai lietuvių autorių knygų – Undinė Nasvytytė „Apie pulką ir mergelę“, Rūta Mataitytė „Gunda“, Rasa Sagė „Laimingi žmonės keliauja dviračiais“, Linas Jegelevičius „Nuogas prieš jus“; apie kelionės po pasauli – „Kartu Pietų Amerikoje“, „Pokalbiai su Algimantu Čekuoliu“. Iš užsienių rašytojų žinomi autoriai – Sandra Braun, Nora Roberts, Robin Sharma, Yaa Gyasi, David Mitchell, Ann Patchett.

Nuoširdžiai dėkojame Turmanto bibliotekos bičiuliams, rėmėjams – Daliai Puodžuikienei, Polinai Malin, Irekui Kambekovui, o ypač Mariui Bukauskui ir Genėi Vasilevskajai, kurie tai daro ne pirmą kartą. Jie dovanoja knygas, kurios susikaupia asmeninėje bibliotekoje ir perskaitę jas mielai perleidžia bibliotekai. Jūsų dėka biblioteka pasipildė geromis, aktualiomis knygomis, kurios pradžiugins ne vieną skaitytoją. Kviečiame visus, kurie neabejingi rašytiniam žodžiui – skaityti!

„Knygos gyvena mumyse, atneša mums gyvenimą, taip kaip ir tikros draugystės. Kai kurios yra senos ir išmintingos, kai kurios – jaunos ir energingos, kai kurios liūdnos ir jaudinančios mūsų širdis, o kai kurios priverčiančios jas juoktis. Knygos yra tarsi stiklas, per kurį kiekvienas galime pasižiūrėti į gyvenimą su jų džiaugsmais ir sielvartais“ (Amerikiečių vaikų rašytoja Maura Roan McKeegan).

Jelena GURSKAJA,
Turmanto padalinio vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

P91128 140029

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite