AR JAUČIATĖS SAUGŪS GYVENDAMI ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE?

0
25
saugus

Šių metų rugpjūčio – lapkričio mėnesiais www.zarasai.lt vykdė gyventojų apklausą tema „Ar jaučiatės saugūs gyendami Zarasų rajono savivaldybėje?“. Atsakymus pateikė tik 111 savivaldybės gyventojų, todėl daryti apibendrintas išvadas šiuo atveju yra pakankamai netikslu. Vis tik iš pateikusių atsakymus net 69 % nurodė, kad jaučiasi saugiai, 24 % nurodė, kad jaučiasi saugiai tik iš dalies, 3 % nurodė, kad jaučiasi nesaugiai, o 4 % apklausos dalyvių nurodė neturintys šiuo klausimu nuomonės.

Nors didžioji dauguma apklausos dalyvių jaučiasi saugiai, negalima neatkreipti dėmesio į priežastis verčiančias likusius jaustis nesaugiai. Apklausos dalyviai turėjo galimybę pateikti paaiškinimus dėl savo išreikštos nuomonės. Apibendrinus gautą informaciją nustatyta, kad pagrindine priežastimi verčiančia gyventojus jaustis nesaugiai yra ne apšviestos arba nepakankamai apšviestos gatvės ir teritorijos. Kaip nepakankamai apšviestas gatves ar teritorijas apklausos dalyviai nurodė Dimitriškes, Turmantą, Užtiltę, kitų kaimų gatves, Magučių stadioną, Zarasų miesto mikrorajono kiemus. Antra nesaugumo priežastimi apklausos dalyviai nurodė aplinkybes susijusiais su eismo saugumu. Kaip nesaugi sankryža dažniausiai buvo nurodoma Dariaus ir Girėno bei Savanorių gatvių sankryža. Kita eismo saugumo priežastimi buvo įvardinti nedrausmingi, viršijantys leistiną greitį vairuotojai. Nesaugiai besijaučiantys apklausos dalyviai be aukščiau nurodytų priežasčių įvardino neblaivių bei agresyvių asmenų pasirodymą viešose vietose.

Norime padėkoti visiems dalyvavusiems apklausoje bei paraginti būti aktyvesniais ateityje. Kuo daugiau gyventojų išsakys nuomonę vienu ar kitu aktualiu klausimu, tuo tikslesnę informaciją susidarysime apie analizuojamą problemą bei galėsime imtis tinkamų veiksmų jai spręsti.

Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite