PARAMA SENIEMS IR TARŠIEMS BIOKURO KATILAMS ATNAUJINTI

0
17
katilai

Nuo sausio 2 d., iki sausio 31 d. gyventojai gali teikti paraiškas Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) kompensacijai už senų ir taršių biokuro katilų pakeitimą naujais šildymo įrenginiais. Paraiškos teikiamos tik elektroniniu būdu per APVA informacinę sistemą APVIS.

Kompensaciją gali gauti fizinis asmuo, kuris nuosavybės teise valdo gyvenamosios paskirties (vieno arba dviejų butų) pastatą arba sodo namą, kurio statyba yra užbaigta ir pastatas yra įregistruotas Nekilnojamojo turto registre ne mažiau kaip 5 metus nuo kvietimo teikti registracijos formas dienos. Pastatas turi būti neprijungtas prie centralizuotai tiekiamos šilumos sistemos.

Kompensacinėms išmokoms skirta 3 mln. eurų. Gyventojams bus kompensuojama 50 proc. sumos, kuri skaičiuojama padauginus įsigyto įrenginio galingumą iš fiksuotų vieno kilovato galios įkainių.

Neefektyvų biomasės katilą galima keisti į naują biokuro katilą, atitinkantį 5 klasės efektyvumo ir emisijų išmetamų teršalų reikalavimus, ir šilumos siurblius (žemė-vanduo, vanduo-vanduo, oras-vanduo). Tais atvejais, kai namų ūkis registruotas teritorijoje, kuri patenka į padidintos aplinkos oro taršos zoną, galima keisti tik į šilumos siurblį.

Pažymėtina, kad parama neskiriama baigtiems projektams, t. y. šildymo įrenginys neturi būti įsigytas anksčiau, nei paskelbtas kvietimas teikti paraiškas. Finansavimas taip pat neskiriamas ūkinę-komercinę veiklą vykdantiems fiziniams asmenims.

Išsamios informacijos apie paramą seniems biokuro katilams atnaujinti galima rasti čia.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite