IŠGALVOTI PERSONAŽAI

0
23
111111

Parodoje, veikiančioje Vaikų literatūros skyriaus edukacinėje erdvėje eksponuojami piešiniai ir kompiuterinės grafikos kūriniai. Jų autorius – Kipras Stankevičius, Vilniaus miesto Pilaitės gimnazijos abiturientas. Jaunasis dailininkas bibliotekos lankytojams jau žinomas kaip parodos „Animacijos personažai“, eksponuotos 2019 metais, autorius.

Kipro parodoje eksponuojami kompiuterinės grafikos kūriniai, tai patobulinti, profesionaliau atlikti jau anksčiau sukurti animacijų personažai. Animacinių filmų personažų eskizai, primenantys apie autoriaus žingsnelius siekiant tobulybės ir akademinio piešimo pavyzdžiai.

Jaunuolis piešimu gal dar nesąmoningai susidomėjo lankydamas darželį, o animacinių filmukų personažų piešimu besimokydamas pradinėse klasėse. Mamos, dailininkės Rasos Vasilevičiūtės, paskatintas jaunuolis pradėjo mokytis tapybos ir piešimo pagrindų klube „Jaunystė“, vadovaujamame dailininko pedagogo Viktoro Šociko. Ir dabar jame lanko akademinio piešimo paskaitas pas dailininką Arūną Joniką. Nuosekliai besimokydamas ir gilindamas vaizduojamųjų menų žinias Kipras žingsnis po žingsnio artėja prie savo tikslo – tapti animacinių filmų dizaineriu. To siekti savo kūryba jį įkvėpė animatorius James Baxter (Jungtinė Karalystė), japonų animacijos studija Trigger, pozityvaus požiūrio į pasaulį – Bobs Ross, Amerikos tapytojas ir meno instruktorius, televizijos laidų vedėjas.

Linkime Kiprui kūrybinės sėkmės, o bibliotekos lankytojus kviečiame susidomėti jaunojo autoriaus kūriniais. Paroda veiks iki sausio 20 d.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

22222

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite