VAIRUOTOJŲ DĖMESIUI

0
34
pspc

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2017.07.12 įsakymu Nr. V-858 ir jo keitimais ,,Dėl Elektroninės sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinės sistemos naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo” pakeitimais nuo 2020 m. sausio mėnesio nebus išduodamas įstaigoje pildomos ,,Vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininės pažymos” (forma 083-1/a) popierinis variantas.

Dėl to vairuotojams nerimauti tikrai neverta, nes mūsų įstaiga „Regitrai“ pateikia elektronines medicinines pažymas.

Tendencijos yra tokios, jog viskas keliasi į elektroninę erdvę. Ir tai yra teigiamas pokytis, nes žmonėms nebereikia vežiotis šūsnies dokumentų, taip pat tai atveria galimybes suteikti jiems reikiamas paslaugas nuotolinius būdu.

Primename, kad gydytojo pateiktus duomenis peržiūrėti (reikalui esant atsispausdinti) galite prisijungę prie Lietuvos elektroninės sveikatos portalo esveikata.lt.

Sistemoje gydytojas gali pateikti, o pacientas gali peržiūrėti gydytojo pateiktus sveikatos duomenis:
• diagnozes
• informaciją apie gydymą
• elektroninius receptus
• siuntimus konsultacijoms
• medicininius vaizdus
• informaciją apie skiepus
• sveikatos pažymas

Zarasų rajono savivaldybės VšĮ PSPC

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite