ZARASŲ RAJONO PROJEKTŲ VYKDYTOJAI TAPO KONKURSO „KRAŠTO AUKSAS“ NUGALĖTOJAIS

0
30
1

Žemės ūkio ministerijos inicijuotas konkursas „Krašto auksas“, kuriame dalyvavo Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos projektų vykdytojai arba paramos gavėjai iš visų Lietuvos apskričių, jau įgyvendinę projektus, baigėsi.

Du projektų vykdytojai iš Zarasų rajono tapo konkurso „Krašto auksas“ nugalėtojais Utenos apskrityje. Tai – Robertas Amšiejus (projektas „Roberto Amšiejaus greitas maistas“) bei asociacija „Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka“ (projektas „Dusetos – mažoji Lietuvos kultūros sostinė 2019“).

Projekto „Roberto Amšiejaus greitas maistas“ įgyvendinimo metu įsigyta transporto priemonė ir įranga, kurioje gaminamas maistas ir teikiama mobili maitinimo paslauga renginiuose, sukurta darbo vieta jaunam žmogui, siekiant didinti jaunų žmonių užimtumą ir verslumą kaimo vietovėse. Paslauga teikiama įvairiose šalies vietose švenčių, renginių, mugių metu.

Projekto „Dusetos – mažoji Lietuvos kultūros sostinė 2019“ įgyvendinimo metu surengtas vakaras, skirtas poeto P. Širvio 100-osioms gimimo metinėms paminėti; parko erdvėje organizuota filmo apie Dusetų krašto istoriją peržiūra, atidaryta kraštiečių menininkų paroda; organizuotas tautodailininkų kūrinių pristatymas; surengti Dusetų, Antazavės ir Antalieptės meno kolektyvų pasirodymai, sportinės varžybos, kamerinės muzikos koncertas Dusetų bažnyčioje.

Apdovanojimų atrankos komisija, vertindama pretendentus, didelį dėmesį skyrė jų verslumui, projektų naudai visuomenei ir išrinko po 9 kiekvienos apskrities nugalėtojus. Visuomenė nuo gruodžio 18-osios iki sausio 6 dienos už savo favoritus balsavo „Facebook“ paskyroje „Krašto auksas“.

Nugalėtojai bus pasveikinti ir apdovanoti dešimtyje iškilmingų renginių, vyksiančių kiekvienos apskrities 2019 metų Mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje.

Utenos apskrities apdovanojimai vyks vasario 22 d. Dusetose.

Renginys bus nemokamas ir atviras visuomenei, tad kviečiame visus dalyvauti!!!

Konkursas ir dešimties renginių ciklas „Krašto auksas“ surengtas siekiant didinti 2014–2020 m. Lietuvos kaimo plėtros programos žinomumą, viešinti programos įgyvendinimo gerąją patirtį bei pasiektus rezultatus, skatinti aktyvesnį dalyvavimą kaimo plėtros procesuose, viešinti Europos inovacijų partnerystės veiklos grupių veiklą, skatinti inovacijas kaimo vietovėse.

Visus konkurso nugalėtojus galite rasti čia.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

mid news zrs 100 R Amsejaus projektas 4

mid news zrs 180 R Amsejaus projektas 2

mid news zrs 199 R Amsejaus projektas 3

mid news zrs 231 Dusetu projektas1

mid news zrs 329 Žmonų varžybų apdovanojimas

mid news zrs 574 Gedimino Galvydžio foto 1

mid news zrs 680 R Amsejaus projektas 1

mid news zrs 767 Dusetų projektas2

mid news zrs 879 Dusetu projektas3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite