SPORTUOKIME IR BŪKIME SVEIKI

0
19
mid news zrs 332 20191125 172735

Šniukštų kaimo kartų bendrijos įgyvendintas projektas ,,Sportuokime ir būkime sveiki“ nuo 2016 metų yra tęstinis projektas. Pirmosios veiklos prasidėjo pasinaudojus Žemės ūkio ministerijos lėšomis, kai įrengėme lauko treniruoklius ir bendruomenės nariai savarankiškai gali užsiimti sportine veikla.

2017 metais sveikatingumo veiklas tęsėme įgyvendinant projektą ,,Sportuojanti bendruomenė“ iš Kūno kultūros ir sporto departamento paramos lėšų. Taip metais buvo įsigyta šiaurietiško ėjimo lazdų, mankštos kilimėlių, žingsniamačių, organizuoti šiaurietiško ėjimo mokymai ir gimnastinės mankštos užsiėmimai. 2018 metais projektas ,,Pajudėkim pakrutėkim“ buvo finansuojamas Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės ,,Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ paramos lėšomis. Organizuoti sveikatinimo mankštų užsiėmimai.

2019 m. projektas ,,Sportuokime ir būkime sveiki“ finansuotas Zarasų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis. Įgyvendinant projektą organizuota 24 valandų mokomieji – praktiniai gimnastinės mankštos užsiėmimai. Jų metų dalyviai buvo mokomi taisyklingai atlikti fizinius pratimus, kurie pagerina širdies veiklą, virškinimą, nuotaiką, sustiprina kaulus, sumažina diabeto riziką, kraujospūdį, nerimą, stresą, pagerina miegą ir išlaiko sveikus sąnarius. Mitybos specialistė skaitė paskaitą apie sveiką mitybą bei supažindino su kūno kompozicijos analize. Kiekvienas dalyvis turėjo galimybę su Japonų firmos ,,Tanita“ kūno kompozicijos analizatoriumi sužinoti savo kūno riebalų kiekį, raumenų masę, kūno masės indeksą, dienos kalorijų normą, kūno vandens kiekį, metabolinį amžių. Užsiėmimai vyko Šniukštų bendruomenės namuose.

Šiuo projektu skatinome bendruomenės narius įsitraukti į sveikatos išsaugojimo, ugdymo ir stiprinimo bei fizinį aktyvumą didinančią sportinę veiklą, bei prisidėti prie to, kad kaimo gyventojai galėtų dalyvauti fizinio aktyvumo ir sveikatos išsaugojimo, ugdymo ir stiprinimo veiklose nepatirdami socialinės atskirties. Šią veiklą numatome tęsti ir kitais metais.

Daiva Zakšauskienė

mid news zrs 467 20191125 172805

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite