POLICIJA ĮSPĖJA: ZARASUOSE VĖL SIAUTĖJA TELEFONINIAI SUKČIAI!

0
28
ginti saugoti padeti

Šių metų sausio 9 d. Utenos aps. VPK Zarasų rajono policijos komisariate gautas pareiškimas apie tai, kad asmuo gavo skambutį iš nepažįstamo telefono numerio. Skambinantysis prisistatė policijos pareigūnu ir pranešė apie tai, kad vykdant ikiteisminio tyrimo veiksmus būtina užblokuoti pareiškėjo banko sąskaitą, paskambinęs asmuo gavo prisijungimo prie banko paskyros kodus bei kodus iš kodų generatoriaus. Dėl šių veiksmų buvo patekta į banko sąskaitą ir nuimta 749 Eurų suma.

Nors Zarasų rajone ir ženkliai sumažėjo sukčiavimo atvejų, bet vis dar pasitaiko aukų, kurios pakliūna į sukčių pinkles. Pasitelkę melagingus skambučius, sukčiai iš aukos siekia išgauti svarbią asmeninę, finansinę bei saugos informaciją arba išvilioti pinigus.

Verta žinoti:
• Pareigūnai, socialiniai darbuotojai ar banko atstovai jokių pinigų patikrinimų namuose ar banko sąskaitose neatlieka ir šių veiksmų atlikimo nederina telefonu!
• Sulaukę tokio skambučio, nedvejodami nutraukite pokalbį telefonu.
• Neperduokite pinigų ir neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas!
• Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus, ypač būdami vieni namuose. Jeigu turite galimybę, nufotografuokite atėjusį asmenį.
• Užfiksuokite skambinančiojo numerį.
• Nesidalinkite banko kortelės PIN kodu arba savo internetinės bankininkystės slaptažodžiu!
• Neperveskite pinigų į kitą sąskaitą skambinančiojo prašymu!

DĖMESIO!!! Sausio 15 d. 16.00 val. kviečiame gyventojus į prevencinę paskaitą „Nusikaltimai elektroninėje erdvėje – ką turiu žinoti?“, kuri vyks Zarasų rajono policijos komisariate (Dariaus ir Girėno g. 11, 4 aukšto salėje). Mokymus ves bendruomenės pareigūnai Liudvikas Komka (tel. nr. +370 604 716 58) ir Rosita Gurskaja (tel. nr. +370 677 241 89). Mokymų trukmė – 1 val.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite