ĮGYVENDINTAS PROJEKTAS „ZARASŲ M. VIEŠŲJŲ ERDVIŲ KOMPLEKSINIS SUTVARKYMAS TERITORIJOJE TARP DARIAUS IR GIRĖNO G. BEI ŠIAULIŲ G. IR DVIEJUOSE DAUGIABUČIŲ KIEMUOSE P. ŠIRVIO G.“

0
26
100 71

Zarasų rajono savivaldybės administracija įgyvendino projektą „Zarasų m. viešųjų erdvių kompleksinis sutvarkymas teritorijoje tarp Dariaus ir Girėno g. bei Šiaulių g. ir dviejuose daugiabučių kiemuose P. Širvio g.“.

Projekto metu sutvarkyta gyvenamųjų daugiabučių namų teritorija tarp Sėlių a., Dariaus ir Girėno g., Šiaulių g. bei Savanorių g. Šiame daugiabučių namų kvartale įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės, sutvarkyti įvažiavimai į kiemus, šaligatviai, lauko apšvietimo tinklai, įrengti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai, teritorija apželdinta medžiais ir krūmais.

100 1

100 2

Aktyviam gyventojų poilsiui kiemuose įrengti treniruokliai, sutvarkyta krepšinio aikštelė, pastatyti sporto įrenginiai, lauko stalo teniso stalai.

100 3

100 4

Mažieji bendruomenės nariai džiaugiasi naujomis vaikų žaidimų aikštelėmis, kuriose įrengtos modernios ir saugios čiuožynės, sūpynės, laipynės, spyruokliukai.

100 6

100 5

Zarasų rajono savivaldybės administracija tikisi, kad projekto metu sukurta patraukli gyvenamoji zona miesto centre sudarys sąlygas gyventojams aktyviau leisti laisvalaikį, skatins bendruomeniškumą, socialinį aktyvumą.

Projekto veiklos apėmė ne tik miesto dalį, esančią tarp Sėlių a., Dariaus ir Girėno g., Šiaulių g. bei Savanorių g., bet ir P. Širvio gatvėje esančius kiemus. Kadangi šioje teritorijoje negausu vaikų žaidimo aikštelių – dviejuose pasirinktuose kiemuose įrengtos erdvės vaikams. Kieme tarp P.Širvio 8 ir 12 namų įrengta aikštelė mažiausiems – 2-6 metų vaikučiams, kieme tarp P. Širvio 22, 26 ir 36 namų aikštelė skirta 6-12 metų vaikams.

100 8

Projekto Zarasų m. viešųjų erdvių kompleksinis sutvarkymas teritorijoje tarp Dariaus ir Girėno g. bei Šiaulių g. ir dviejuose daugiabučių kiemuose P. Širvio g.“ tikslas – prisidėti prie paslaugų sektoriaus plėtros bei aplinkos kokybės gerinimo. Tikslinė grupė – visi Zarasų miesto gyventojai bei atvykstantys miesto svečiai.

Bendra projekto vertė 645.806,42 Eur, iš jų 528.358,00 Eur Europos regioninės plėtros fondo lėšos, 52.411,00 Valstybės biudžeto lėšos ir 65.037,42 Eur Savivaldybės biudžeto lėšos.

Projektas „Zarasų m. viešųjų erdvių kompleksinis sutvarkymas teritorijoje tarp Dariaus ir Girėno g. bei Šiaulių g. ir dviejuose daugiabučių kiemuose P. Širvio g.“ finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 7 prioriteto „Kokybiško užimtumo ir dalyvavimo darbo rinkoje skatinimas“ Nr. 07.1.1-CPVA-R-905 įgyvendinimo priemonę „Miestų kompleksinė plėtra“.

 Finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo

www.esinvesticijos.lt

Programos ženklas

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite