NUOLAIDA ELEKTRAI LIEKA

0
22
elektra

Rajono Savivaldybės interneto svetainėje (www.zarasai.lt) rašėme, kad Ignalinos, Zarasų rajonų, Visagino savivaldybių merai ne sykį kreipėsi į įvairias šalies institucijas dėl elektros energijos tarifo lengvatos regiono gyventojams. Jau derybų pradžioje buvo kategoriškai atsisakyta suteikti Ignalinos atominės elektrinės regiono gyventojams šią lengvatą 2020 metais.

Merai taip pat kreipėsi į Energetikos ministrą. Merams tarpininkavo ir Algimantas Dumbrava, Gintautas Kindurys, kiti Seimo nariai. Po sudėtingų ir ilgų derybų su Energetikos ministru, Seime svarstant pasiūlymus dėl 2020 m. valstybės biudžeto projekto patikslinimo, iš dalies buvo atsižvelgta į regiono merų reikalavimus, Seimo narių prašymus ir pasiūlymus taikyti 10 proc. mažesnį elektros energijos tarifą Ignalinos ir Zarasų rajonų bei Visagino savivaldybių gyventojams, numatant valstybės biudžete lėšas kompensuoti elektros energijos tiekimo ir skirstymo įmonėms už negautas pajamas dėl elektros energijos tarifo lengvatos. Tam 2020 m. skirta 300 tūkst. Eur.

Ši nuolaida numatyta trims mėnesiams, tačiau derybose su Energetikos ministerija siekiama rasti ilgalaikę galimybę šio regiono gyventojams mažiau išleisti lėšų elektros energijai. Kaip žinia, nuo sausio 1 d. elektra visoje Lietuvoje pabrango. Standartinis tarifas – 14,9 ct/kWh. Su atkovota nuolaida mes už kilovatvalandę mokėsime 13,41 cento.

Derybos nesibaigė. Šiandien rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Seimo narys Algimantas Dumbrava, kitų regiono savivaldybių vadovai susitinka su Energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu ir aptars galimybę taikyti nuolaidą regiono gyventojams visus 2020 metus.

Petras Ivanovas

mokestis už elektrą

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite