APIE FUTBOLĄ ZARASUOSE IR DUSETOSE

0
20
mid news zrs 714 81887029 840231186417205 7631440398547681280 n 1

Zarasų „Santarvės“ pradinėje mokykloje ir Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje Neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) projekto dėka jau antri metai mergaitės ir berniukai gali lankyti futbolo būrelį. Treniruotės vyksta du kartus per savaitę. Nuo 2019 rugsėjo vaikų prisirinko tiek daug, kad teko grupes padalinti į dvi dalis.

Jau tapo tradicija surengti tarpklasines futbolo varžybas visiems abiejų mokyklų pradinių (o šiemet ir priešmokyklinio ugdymo grupių) klasių vaikams. Varžybose gali žaisti visi norintys vaikai. Tik su viena sąlyga – komandoje turi būti ir mergaitės, ir berniukai, jeigu ne, tai komanda negali kovoti dėl apdovanojimų. Tai paskutinėse varžybose tokių komandų nebebuvo.

Varžybas teko organizuoti net tris dienas, nes vaikų susirinko kone trys šimtai. Žaisti užsirašė 57 komandos po 4 žaidėjus, o sirgalių suskaičiuoti nepavyko. Futbolo buvo tikrai daug, be to visi renginio dalyviai galėjo dalyvauti įvairiuose konkursuose ir žaidimuose bei laimėti tokius pačius prizus, kaip ir futbolininkai. Pirmą kartą nugalėtojus išskyrėme apdovanodami juos medaliais. Visi dalyviai ir konkursų nugalėtojai apdovanoti prizais. Taip pat vaikų futbolo komandos gavo naujų kamuolių treniruotėms ir naujas futbolo aprangas, kuriomis pasipuošę dalyvaus tarpmokyklinėse ir respublikinėse varžybose.

Vaikai vienbalsiai sakė, kad tokie renginiai labai reikalingi jų mokyklose, labai jiems patinka ir jame tiek daug dalyvių tik todėl, kad gali dalyvauti ir mergaitės. Dar sakė, kad labai lauks kito tokio renginio ir, tikiu, jame sulauksime dar daugiau komandų.

Šį renginį parėmė Lietuvos masinio futbolo asociacija „Moterys už futbolą“ paramos fondo prizais, futbolo klubas „FK Liepsna“, Dusetų sporto klubas „Ainiai“. Nuoširdus Jiems AČIŪ.

Zarasų ir Dusetų vaikų futbolo būrelių treneris Rimas Vaitukaitis

mid news zrs 226 vyresnės Visagine

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite