BALTUČIU TAKUČIU

0
31
DSC0012

„Baltučiu takučiu, su maišu ant pečių, / Kailinėliais baltais vaikšto Šaltis rytais…“, – lietuvių poeto Jono Lapašinsko žodžiais į Naujametę šventę Vaikų literatūros skyriuje susirinkusiuosius pasveikino bibliotekininkė Zina ir pakvietė aktyviai dalyvauti joje.

Pepė Ilgakojinė (bibliotekininkė Nijolė Pilac) mažiesiems lankytojams pristatė rašytojo Vytauto V. Landsbergio paveikslėlių knygą „Pūkis karalius“, dalyvaujančią geriausių 2019 m. knygų penketuko rinkimuose. Knygos personažai – kiškiai, vilkai, briedžiai ir žinoma, kad ir pats lapiukas Pūkis su šeima, atstraksėjo, atskubėjo prie eglutės. Žvėreliai ir pats Pūkis pasakojo koks turi būti karalius, kaip turi elgtis valdydamas karalystę.

Bibliotekininkės Zinos pakviesti vaikai būrėsi į komandas ir lenktyniaudami „puošė“ eglutę. Žaisdami žodžių judrųjį žaidimą „Žiema-vasara“ vardijo žiemą ir vasarą apibūdinančius žodžius. Dėliodamos dėliones komandos varžėsi, kuriai pasiseks greičiau surasti antrąsias Kalėdų senelių puseles. Visi labai stengėsi, tai sulaukė ir dovanėlių.

Besibaigiančiųjų ir atskubančiųjų metų simboliams – Paršeliui ir Žiurkei, bibliotekininkės Olgos paraginti, užrištomis akimis piešė trūkstamas kūno dalis. Rankos taiklumą tikrino į krepšį mėtydami sniego gniūžtes. Lenktyniavo pūsdami „sniegą“.

Po žaidimų ir varžybų šurmulio dar neskubėdami namo vaišinosi saldumynais, džiaugėsi prizais.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

 DSC0015

 DSC0024

 DSC0027

 DSC0031

 DSC0036

 DSC0040

 DSC0041

 DSC0047

 DSC0049

 DSC0050

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite