DUSETŲ SENIŪNIJOS IR PARAPIJOS BENDRUOMENĖS SANTALKA SĖKMINGAI ĮGYVENDINA PROJEKTUS

0
37
dusetos

Zarasų rajono Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalkai sėkmingi buvo praėjusieji metais. Dusetiškiai laimėjo ir sėkmingai įgyvendino šiuos projektus:

1. Lietuvos kultūros tarybai teiktas projektas „ Dusetos – Mažoji Lietuvos kultūros sostinė – 2019 “ (5 000,00 Eur);

2. Zarasų–Visagino regiono vietos veiklos grupės projektas „Dusetos – mažoji Lietuvos kultūros sostinė – 2019 “ (7 006,00 Eur). Šis projektas tapo žemės ūkio ministerijos konkurso ,,Krašto auksas“ nugalėtoju.

2019 metais bendruomenė gavo lėšų iš Zarasų r. savivaldybės NVO ir religinių bendruomenių programos už parengtas 4 projektų paraiškas:

1. „Tautinis šokis“ (Dusetų Amatų ir derliaus šventės renginys) (1 000,00 Eur). Projektas skirtas kasmet organizuojamai Amatų ir derliaus šventei. Tai tradicinė šventė, į kurią susirenka dusetiškiai bei aplinkinių kaimų gyventojai, svečiai. Tradicinė amatų ir derliaus šventė vyksta kiekvienais metais, kuri suburia ūkininkus, amatininkus, tautodailininkus, prekybininkus. Vyksta rudens derliaus mugė. Rengiamos sportinės varžybos: virvės traukimo, giros mėtymo, karpio gaudymo ir kitos varžybos. Šventės metu apdovanojamos gražiausiai besitvarkančios Dusetų seniūnijos sodybos, įteikiama padėka bei apdovanojamas jauniausias ūkininkas, sėkmingiausi ūkininkai bei verslininkai. Koncertuoja seniūnijos saviveiklininkai ir pakviesti muzikantai. Renkamas originaliausias kiemelis, gardžiausias patiekalas. Tai projektas skatinantis bendruomeninę veiklą.

2. „Viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti“ (1 365,00 Eur). Iš projekto lėšų nupirkta 10 komplektų lauko baldų, kurie bus naudojami įvairių miesto renginių metu. Įsigyta materialinę bazė bei pritaikymas visuomenės poreikiams svarbus aspektas gerinant socialinę bei ekonominę padėtį. Organizuojamų renginių metu sukurta patraukli aplinka pritaikyta įvairaus amžiaus žmonėms (tai ypač aktualu vyresnio amžiaus žmonėms) skatins renginių lankymą, mažins socialinę atskirtį. Išsiplės ir erdvės, kuriose galėsim rengti tiek vidaus, tiek lauko renginius.

3. „Parapijos namų techninio projekto parengimas“ (3000,00 Eur). Iš projekto „Parapijos namų techninio projekto parengimas“ lėšų paruoštas techninis projektas Dusetų bendruomenės ir parapijos namų vidaus erdvių įrengimui.

4. „Sveikos gyvensenos ugdymo užsiėmimai jaunimui ir jaunoms šeimos“ (900,00 Eur). Šis projektas skirtas ugdyti sveikos gyvensenos būdą, sudaryti sąlygas jaunimui bei jaunoms šeimoms tapti fiziškai aktyvesniems, sveikesniems. Suteikta galimybė jaunimui ir jaunoms šeimoms fiziškai aktyviai leisti laisvalaikį, stiprinti sveikatą. Projekto dalyviai aktyviai sportavo buvo supažindinti su aerobiniais, šokio pagrindais. Supažindinti su sveikos mitybos įpročiais, suteiktos teorinės žinias apie sveikos gyvensenos ypatumus.

Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka pasirašiusi partneriavimo sutartis šiuose projektuose:

1. Projekte „54+ – galimybė Tau“, kurį vykdo VšĮ Darnaus vystymo projektai. Projektas finansuojamas 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemone Nr. 08.3.2-ESFA-K-415 „54 +“.

2. Projekte „Prisijungusi Lietuva“, kurį vykdo Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos. Projekto partneriai: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija. Projekto veiklos finansuojamos Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo ir Valstybės investicijų programos lėšomis.

3. Projekte „Pilietiškumo mokykla: sąmoningumas, aktyvumas, dalyvavimas“, kuris parengtas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 10 prioriteto „Visuomenės poreikius atitinkantis ir pažangus viešasis valdymas“ Nr. 10.1.2-ESFA-K-917 priemonę „Visuomenės nepakantumo korupcijai didinimo ir dalyvavimo viešojo valdymo procesuose skatinimo iniciatyvos“, kurios tikslas — padidinti gyventojų aktyvumą dalyvaujant viešojo valdymo procesuose. Projektą vykdo VšĮ „Žmogaus socialinės raidos tyrimų centras“ (RTC).

Įgyvendinami projektai ženklai keičia miesto ir seniūnijos kaimų žmonių gyvenimą. Labai noriu visiems padėkoti už bendrą darbą, už pateiktas mintis, idėjas, už kartu įgyvendintus darbus.

Aldona Žiliukienė,
Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalkos pirmininkė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite