ŽIEMOS SODAI BŪNA VISOKIE…

0
33
DSC0001

Zarasų viešosios bibliotekos I aukšto galerijoje atidaryta Zarasų meno mokyklos mokinių darbų paroda „Žiemos sodas“. Joje eksponuojami šios mokyklos Dailės skyriaus 2–7 klasių mokinių piešti, tapyti ir kitomis technikomis atlikti darbai, kuriuose – portretai, gamtos vaizdai… Beje, kai žiema šįmet tokia „netikusi“, tai ir mokinių darbuose tie vaizdai nežydėjo šerkšno gėlėmis, nesūkuriavo sniego vėpūtiniais. Bet vis tiek žiemiškas metas, kuri kartais taip smagu praleisti jaukiame ir šiltame kambaryje, gal todėl buvo eksponuojama nemažai darbų, kuriuose kvietė jaukus namų interjeras.

Į atidarymą sugužėjo nemažai tiek mokyklos mokinių ir jų mokytojų, tiek jaunųjų menininkų draugų, artimųjų ir kitų zarasiškių.

Parodą pristatanti Zarasų meno mokyklos direktorė Sigita Keršienė drąsino parodoje pirmą kartą dalyvaujančius mokinius ir kiekvienam linkėjo „užaugti“ iki asmeninės parodos. Dovanų parengusi po „puokštę“ teptukų direktorė pristatė ir visus tris Dailės skyriaus mokytojus: Ramunę Sladkevičiūtę-Dainienę, Petronę Sekonienę ir Eugenijų Raugą Padėkos žodžiais čia pat apsikeista su Zarasų viešosios bibliotekos direktore Danute Karliene – abi vadovės džiaugėsi šiltu ir turiningu įstaigų bendradarbiavimu, pagalba vienos kitai.

O bibliotekos dailininkė Rasa Juršienė jau kalbino mokytojus: kokie jausmai veši jų širdyse žvelgiant į savo mokinių parodą?

„Aš didžiuojuosi jumis, vaikai, kad piešiniuose sugebate išreikšti savo mintis. Labai noriu, kad ir jūs patys savimi didžiuotumėtės“, – sakė R. Sladkevičiūtė-Dainienė. Mokytoja P. Sekonienė apgailestavo, kad dėl vietos stokos daug darbų nepateko į parodą, bet nemažai darbelių mokiniai parsinešė namo, dovanojo artimiesiems, o juk juose tiek geros energijos… Mokytojas E. Raugas pabrėžė, kad šių dienų vaikams labai pasisekė, kad jie gali rinktis muziką, šokį ar dailę. „Išnaudokite ir vertinkite šią galimybę“, – sakė mokytojas ir ragino mokinius „nebijoti pirmo balto lapo“, drąsiai reikšti emocijas, ugdyti įgūdžius.

Susirinkusiesiems keletą kūrinių gitara pagrojo Zarasų meno mokyklos mokinys Rojus Dainys. Pabirę po galeriją žiūrovai smalsiai apžiūrinėjo eksponuojamus darbus, dalijosi įspūdžiais.

Zarasų meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių paroda „Žiemos sodas“ bibliotekoje veiks iki kovo 6 dienos.

Danutė PULOKAITĖ
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

 DSC0002

 DSC0023

 DSC0033

 DSC0038

 DSC00531

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite