KELIONĖS PASAKŲ IR KOSMOSO ŠALYJE

0
21
IMG 20200121 102832 2 Custom

Sausio 21 d. Dusetų K. Būgos bibliotekoje vyko tikra knygų, pasakų ir žinių fiesta suaugusiems ir moksleiviams. Pirmieji galėjo įsigyti įvairių knygų, kuriomis prekiavo „Pegaso“ knygyno darbuotoja Rima Rožienė, o mokinukams edukacines pamokas surengė Asta Rožytė – Padvariškienė.

Asta buvo pavirtusi Žinių fėja iš Pasakų šalies, kurią piktoji burtininkė užkerėjo – atėmė atmintį. Kad burtai išsisklaidytų, Dusetų K. Būgos gimnazijos 1-2 klasių mokinukams reikėjo atlikti įvairias užduotis: spręsti kryžiažodžius, atsakyti į klausimus, susijusius su pasakomis… Su mielu noru vaikai padėjo Žinių fėjai atgauti atmintį ir atsiminti visas pasakas. Pasirodė, kad vaikai puikiai žino galybę pasakų ir pažįsta jų personažus.

Antroje edukacinėje pamokoje lankėsi „astronautė“, kuri 3-4 klasių moksleiviams papasakojo apie Kosmosą ir planetas bei patikrino vaikų žinias apie Žemę: sprendė kryžiažodžius, susipažino su Saulės sistema ir planetomis.

Kelios valandos kūrybinių užduočių mažiesiems visai neprailgo, iš pamokų jie išsinešė gerą nuotaiką ir daug naujų žinių.

Vilija VISOCKIENĖ
Nuotraukos autorės

IMG 20200121 102855 Custom

IMG 20200121 102911 Custom

IMG 20200121 102920 Custom

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite