KVIEČIAME MOKYKLAS DALYVAUTI MOKYKLŲ EDUKACINIŲ ERDVIŲ 2020 METŲ KONKURSE

0
25
83644756 1515073931990238 7437828156221816832 n

Mokyklų edukacinių erdvių 2020 metų konkursą inicijuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Konkursas skirtas 2020 metais geriausiai edukacines erdves kuriančioms ir ugdymo(si) procese naudojančioms mokykloms išrinkti.

Konkurso tikslas – aktyvinti mokyklų edukacinių erdvių kūrimą ir kūrybišką jų naudojimą ugdymo(si) procesui organizuoti, įtraukiant į veiklas mokyklos bendruomenę.

Konkursas organizuojamas dviem etapais: pirmasis etapas – savivaldybės lygmenyje iki 2020 m. gegužės 15 d. ir antrasis etapas nacionaliniame lygmenyje iki 2020 m. rugpjūčio 14 d.

Konkurse kviečiame dalyvauti visas rajono Savivaldybės teritorijoje veikiančias bendrojo ugdymo, profesinio mokymo bei neformaliojo vaikų švietimo mokyklas ir iki 2020 m. kovo 20 d. įsivertinti savo edukacines erdves ir užpildytas įsivertinimo formas (A kategorijos mokyklų įsivertinimo formą pildo konkursą bent kartą laimėjusios mokyklos, B kategorijos mokyklų įsivertinimo formą pildo mokyklos nelaimėjusios ar nedalyvavusios konkurse) pateikti Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriui.

Kaip pasirengti B kategorijos mokykloms?

Pirmą kartą dalyvaujančios ar dalyvavusios, bet nei karto konkurso nelaimėjusios mokyklos turi įsivertinti savo edukacines erdves pateiktoje kriterijų lentelėje. Svarbu žinoti, kad ne visi kriterijai yra privalomi (ne visos mokyklos savo aplinkose turi visus edukacinių erdvių komponentus). Todėl svarbu įsivertinti objektyviai. Planuojant pavasario-vasaros sezono veiklas galima nusimatyti edukacinių erdvių pokyčius, patobulinimus, kurie pažymimi kriterijų lentelėje.

Kaip pasirengti A kategorijos mokykloms?

Atkreipkite dėmesį į kriterijų lentelės pokyčius. Kai kurie pusjuodžiu šriftu pažymėti kriterijai yra privalomi A kategorijos mokykloms ir turi būti būdingi mokyklos edukacinei erdvei. Tai reiškia, kad šių kriterijų negalima žymėti „neatitinka“.

Zarasų rajono savivaldybės teritorijoje veikiančių mokyklų edukacinių erdvių vertinimo komisija iki 2020 m. gegužės 8 d. įvertins mokyklų edukacines erdves vietoje ir išrinks geriausiai kuriamas ir ugdymo(si) procese naudojamas edukacines erdves. Nugalėtojų sąrašai iki gegužės 15 d. bus pateikti nacionalinei mokyklų edukacinių erdvių vertinimo komisijai.

Konkurso nuostatai

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite