NAUJA FINANSINĖ PRIEMONĖ – LENGVATINĖS PASKOLOS ŽEMĖS ŪKIO TECHNIKAI IR ĮRANGAI ĮSIGYTI

0
25
paskola zemes ukiui

Siekiant sudaryti palankesnes sąlygas žemės ūkio subjektams, užsiimantiems pirmine žemės ūkio produktų gamyba, pasiskolinti lėšų žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti, UAB Žemės ūkio paskolų garantijų fondas pradeda įgyvendinti naują finansinę priemonę – „Paskolų žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti teikimas“. Pagal šią priemonę iki 2020 m. pabaigos KREDA grupės unijos planuoja suteikti beveik 2,7 mln. Eur lengvatinių paskolų.

 

 

Paskolų žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti teikimas

Paskolų išdavimas 

Iki 2020 m. pabaigos

Maksimali kredito suma

70 000,00 Eur (įsigyjamo turto vertė neribojama)

Kreditų paskirtis

Žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti  (naujai ir dėvėtai)

Tinkami finansuoti kreditų gavėjai

Fiziniai ir juridiniai asmenys, kurie užsiima pirmine žemės ūkio produktų gamyba, jei:

• savo vardu, kaip valdos valdytojas, yra įregistravęs žemės ūkio valdą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre.

• atitinka mažoms ar vidutinėms įmonėms

• nėra sunkumų patirianti įmonė

• pareiškėjas ir jo sutuoktinis nedalyvauja ir nėra dalyvavęs įgyvendinant Kaimo plėtros 2004–2006 metų plano priemonę „Ankstyvo pasitraukimo iš prekinės žemės ūkio gamybos rėmimas“ ir Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonę „Ankstyvas pasitraukimas iš prekinės žemės ūkio gamybos“;

• nėra gavęs neteisėtos pagalbos, kuri buvo suteikta pagalbos teikėjo Lietuvoje ir kuri Europos Komisijos sprendimu (dėl individualios pagalbos arba pagalbos schemos) buvo pripažinta neteisėta ir nesuderinama su vidaus rinka, arba yra grąžinęs visą jos sumą, įskaitant palūkanas, teisės aktuose nustatyta tvarka

Maksimalus kredito terminas

6 metai

Paskolos administravimo mokestis

0,5 proc. nuo kredito sumos

Palūkanų norma

Marža 3 proc. + 6 mėn. Euribor 0 proc.

Svarbu

·    Paskola nėra teikiama, jei turtui įsigyti yra suteikta parama pagal Lietuvos kaimo 2014–2020 metų programos priemones.

·    Kompensuojama 80 proc. sumokėtų palūkanų už investicinius projektus per 3 metus

 

kreda

Kontaktai:

Zarasų skyrius
S. Dariaus ir S. Girėno g. 28A, Zarasai
tel. 8 687 79707

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite