ĮGYVENDINTAS PROJEKTAS „PĖSČIŲJŲ IR DVIRAČIŲ TAKŲ PLĖTRA GRIEŽTO EŽERO PAKRANTĖJE NUO VYTAUTO GATVĖS IKI GRIEŽTO GATVĖS“

0
30
takas2

Daugelis gyventojų jau pastebėjo (ne vienas tikriausiai ir išbandė), kad nuo Vytauto gatvės link Griežto gatvės galima nusileisti naujuoju taku. 2019 m. gruodį buvo atlikti paskutiniai darbai. Šiuo metu rengiami projekto užbaigimo dokumentai.

 Naujasis takas (0,55 km) išplėtė Zarasų miesto susisiekimo tinklą bei gyventojų mobilumo galimybes renkantis sveikatai naudingesnius judėjimo būdus, tuo pačiu prisideda prie aplinkos taršos mažinimo. Takas sujungė Vytauto ir Griežto gatves toje miesto dalyje, kuri nebuvo pritaikyta susisiekimui, be to, jis yra bendros dviračių takų infrastruktūros, kuri numatyta dviračių takų infrastruktūros specialiajame plane, dalis.

 Projektas „Pėsčiųjų ir dviračių takų plėtra Griežto ežero pakrantėje nuo Vytauto gatvės iki Griežto gatvės“ finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 4 prioriteto „Energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimas“ Nr. 04.5.1-TID-R-516 priemonę „Pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukcija ir plėtra“. Projektui skirta iki 71 285,00 Eur, bendra Projekto vertė – 124 765,98 Eur.

 Kviečiame išbandyti naująjį taką ir, tikimės, kad atšilus orams jis taps daugelio mėgstamu maršrutu.

 

Finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo
www.esinvesticijos.lt

 Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

zenklas 2015 04 131

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite