AKTYVIŲ MOKYTOJŲ SAMBŪRIS

0
25
1

Vasario 17 dieną Zarasų rajono švietimo įstaigų pedagogai buvo pakviesti į „Aktyvių mokytojų tinklo sambūrį“. Tai pokyčių projekto „Lyderių laikas 3“ ir Zarasų rajono savivaldybės kūrybinės komandos inicijuotas renginys. Jis skirtas mokytojų įgalinimui ir įveiklinimui dirbti kitaip, kad ugdymos(si) procesas būtų patrauklesnis, įdomesnis, turiningesnis, atitinkantis tiek ugdytinių, tiek pedagogų, tiek steigėjo lūkesčius. Švietimo bendruomenė supranta kaitos svarbą ir būtinumą. Norint įvykdyti tam tikrus veiklos pokyčius ugdymo procese, būtina motyvuota visa mokyklos bendruomenė.

 Rajono kūrybinės komandos nariai savo mokyklų bendruomenėse aptarė ir numatė konkrečias veiklas, kurios padėtų ugdymo procesui tapti inovatyvesniu, patrauklesniu ir kokybiškesniu. Šios mokyklų bendruomenių mintys ir pasiūlymai buvo apibendrinti ir išgryninti rudenį vykusios Metodinės dienos „Pedagogų forumas“ veiklose.

Nutarta planuoti ir išbandyti efektyvias, integruotas pamokas, kurios vyktų netradicinėse edukacinėse erdvėse. Tokios pamokos skatintų mokytojų bendradarbiavimą, įkvėptų naujovių išbandymui, didintų mokinių motyvaciją tobulėti. Tam labai reikalinga mokytojų požiūrio kaita, tikėjimas naujų veiklų prasmingumu ir sėkme.

Džiugu, kad į mokytojų sambūrį susirinko gausus būrys mokyklų atstovų. Tai įrodo, kad mūsų rajono mokytojai yra aktyvūs ir nusiteikę išbandyti naujus, įkvepiančius mokymo ir bendravimo metodus. Renginio metu mokytojai turėjo galimybę komunikuoti su kolegomis, semtis naujų žinių bei patirčių praktiškai planuojant veiklas/pamokas, kuriuose naujoviškiau atsiskleistų tema, vyrautų inovatyvūs metodai, dalyvautų socialiniai partneriai, būtų įveikiami galimi iššūkiai ir sulaukta pozityvių rezultatų.

Nutarta, kad mokyklų bendruomenės parengs po kelias integruotas pamokas ir jas išbandę pasidalins gerąja patirtimi. O kad mokytojų darbas būtų įkvepiantis ir rezultatyvus, jiems bus organizuojami projekto mokymai.

Renginį puikiai moderavo Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos direktorė Aldona Navickienė ir Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos mokytoja Daiva Šileikienė. Dėkota visiems renginio dalyviams, kurie atvyko, dalyvavo diskusijose, teikė pasiūlymus, skleidė savo ilgametę gerąją pedagoginę patirtį.

Tikimasi, kad tinkamai komunikuojant ir dirbant sujungus bendras jėgas galima siekti patrauklaus ir kokybiško ugdymo proceso.

Zarasų rajono kūrybinės komandos projekto „Lyderių laikas 3“ informacija

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite