ĮVYKO ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ KOMISIJOS POSĖDIS

0
24
mid news zrs 34 1

2020 m. vasario 20 d. vyko Zarasų rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (toliau – Komisija) posėdis, kurio metu buvo svarstomi šiuo metu aktualūs klausimai.

 Apsvarstytos šiuo metu Kinijoje ir kitose pasaulio šalyse siaučiančio koronaviruso Covid-19 grėsmės. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Zarasų skyriaus vedėja Ingrida Indriūnaitė apžvelgė šiuo metu esančią situaciją, pristatė galimas grėsmes ir prevencines priemones, kurių turėtų imtis Savivaldybės sveikatos įstaigos. Pastarųjų įstaigų vadovus Komisija įpareigojo įsigyti reikiamą asmeninių apsaugos priemonių kiekį.

Dar vienas ypač svarbus įmonėms ir gyventojams, auginantiems naminius paukščius, klausimas buvo aptartas Komisijos posėdyje – paukščių gripo plitimo prevencija. VMVT atstovai pabrėžė, kad šiuo metu yra prasidėjusi laukinių paukščių migracija, todėl visi naminiai paukščiai turi būti laikomi tvartuose, jų negalima leisti į lauką, girdyti atvirų vandens telkinių vandeniu. Komisija įpareigojo Savivaldybės seniūnijų seniūnus platinti rekomendacijas seniūnijose, teikti seniūnijų gyventojams visą informaciją, kaip turėtų elgtis naminių paukščių augintojai, kol paukščių gripo grėsmė reali.

Komisija apsvarstė ir 2019 m. spalio 31 d. vykusio Komisijos posėdžio nutarimų dėl UAB „Torgita“ įgyvendinimą. Atsižvelgiant į tai, kad nors Savivaldybė jau du kartus kreipėsi į Lietuvos Respublikos aplinkos ministeriją, tačiau gautuose atsakymuose nėra jokių problemos sprendimų, Komisija nusprendė:

1) dar kartą kreiptis į Aplinkos ministeriją su pasiūlymais dėl pripažinimo naudojimui netinkamas padangas ir iš jų pagamintą produkciją pavojingomis atliekomis (medžiagomis) kreiptis į Europos Sąjungos institucijas, rekomenduoti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos keisti teisės aktą, reglamentuojantį kriterijus, pagal kuriuos ūkio subjektai, vykdantys naudoti netinkamų padangų perdirbimo veiklą, privalėtų rengti ekstremaliųjų situacijų valdymo planus, teisės aktuose, reglamentuojančiuose taršos leidimų išdavimą, pratęsimą, keitimą ir panaikinimą, įtvirtinti prievolę prieš išduodant ar keičiant taršos leidimą, gauti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos teritorinio padalinio pažymą apie įmonės priešgaisrinės saugos būklės atitikimą priešgaisrinės saugos teisės aktams ir reglamentuoti iš naudoti netinkamų padangų pagamintos produkcijos laikymo tvarką netinkamų naudoti padangų perdirbimo veikla užsiimančių įmonių teritorijose ir patalpose;

2) kreiptis į Lietuvos Respublikos Seimo narį Ramūną Karbauskį dėl tikrovės neatitinkančios informacijos skleidimo visuomenės informavimo priemonėse.

Posėdyje taip pat buvo aptarti einamieji klausimai, Komisijos nariams buvo pateikta informacija apie Dusetų miestelio ir Užtiltės kaimo bei žuvininkystės tvenkinių įtaką Sartų ežero ir pietinės dalies vandens kokybei. Šis klausimas bus svarstomas sekančiame Komisijos posėdyje.

 

Zarasų rajono savivaldybės
Ekstremaliųjų situacijų komisija

mid news zrs 312 2

mid news zrs 355 3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite