KONFERENCIJA ,, FORTEPIJONO PAMOKA ŠIANDIEN“

0
20
1

Kūrybiškumas, efektyvūs mokymo metodai – elementai, kurių labai reikia šiandienos mokytojui, dirbant su vadinamais ,,Z kartos “ mokiniais. Vasario 18 dieną Zarasų meno mokykloje vyko konferencija ,,Fortepijono pamoka šiandien“.

 Tikslas – pasidalinti gerąja darbo patirtimi, siekiant stiprinti mokinių mokymosi motyvaciją, įdiegiant kritinį ir kūrybišką mąstymą bei norą siekti rezultato. Renginys skirtas apžvelgti fortepijono pedagogikos aktualijas, pasidalyti metodine – praktine patirtimi, tobulinti dalykines žinias, stiprinti bendradarbiavimą.

 

Į konferenciją susirinko per 60 fortepijono pedagogų iš Anykščių, Utenos, Kupiškio, Rokiškio, Ignalinos, Švenčionėlių, Dusetų, Visagino, Ukmergės muzikos ir meno mokyklų.

 

,,Ritmas. Ritmas? Ritmas! ” – tokia buvo Romos Ruočkienės, Prienų ,,Žiburio“ gimnazijos, mokytojos ekspertės pranešimo tema. ,,Žaidimų metodas fortepijono pamokoje, dirbant su pradedančiaisiais analizavo Vaida Šimkutė, Kaišiadorių meno mokyklos, Rumšiškių filialo mokytoja metodininkė. Skaitymo iš lapo problemas apžvelgė Teresė Lučkauskaitė, Vilniaus Broniaus Jonušo mokyklos vyresnioji mokytoja. Teresė buvusi Zarasų meno mokyklos mokinė. Meistriškumo kursų svarbą pristatė Jūratė Stacevičiūtė, Zarasų meno mokyklos mokytoja metodininkė. Su naujais fortepijoninės muzikos vaikams leidiniais supažindino Danguolė Petrašiūnienė, Zarasų meno mokyklos mokytoja ekspertė. ,,Ugdymo metodai skirtingiems mokinių gebėjimams lavinti fortepijono pamokose“ – šį pranešimą parengė Irena Meldaikienė, Anykščių meno mokyklos mokytoja metodininkė.

 

Pedagogai džiaugėsi puikia metodine diena. Kiekvienas pranešėjas pasidalino savo pedagogine patirtimi, sukurtais metodais.

 

Danguolė Petrašiūnienė
Zarasų meno mokyklos mokytoja

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite