LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO KONTROLIERĖ MILDA VAINIUTĖ KONSULTAVO ZARASŲ GYVENTOJUS

0
22
sk2

Šių metų vasario 25 d. Seimo kontrolierė Milda Vainiutė ir Lietuvos Respublikos Seimo kontrolierių įstaigos patarėjos Vilija Burzdikienė bei Rita Janušauskienė lankėsi Zarasuose. Jos susitiko su rajono Savivaldybės meru Nikolajumi Gusevu. Pokalbio metu buvo aptarti šie vizito tikslai: išsiaiškinti, ar zarasiškiai gauna kokybiškas viešojo administravimo paslaugas, ar užtikrinamos žmogaus teisės ir laisvės. Taip pat buvo siekiama viešinti Seimo kontrolierių įstaigos veiklą, supažindinti su Seimo kontrolierių turimais mandatais. Seimo kontrolierė Milda Vainiutė ir patarėjos priėmė iš anksto užsiregistravusius rajono gyventojus, kurie išdėstė jiems aktualius klausimus ir problemas.

Gyventojai į Seimo kontrolierę, be kita ko, kreipėsi dėl neišsprendžiamų kelių servituto nustatymo problemų, kultūros paveldo paminklų tvarkymo. Žmonės skundėsi ir dėl rajono Savivaldybės tarybos narių pasyvumo, neatsiskaitymo rinkėjams, taip pat turėjo pretenzijų dėl visuomenės informavimo priemonių veiklos, viešumo gerinimo. Sulaukta nusiskundimų ir dėl daugiabučių namų administravimo bei renovavimo; Magučių kaimo gyventojai skundėsi dėl vykstančių naujų nuotekų tinklų tiesimo darbų vilkinimo ir dėl to patiriamų nepatogumų. Seimo kontrolierė sulaukė ir tokių nusiskundimų, dėl kurių gyventojai į rajono Savivaldybės institucijas netgi nesikreipė.

Po gyventojų priėmimo Seimo kontrolierė ir patarėjos susitiko su rajono Savivaldybės administracijos direktoriumi Benjaminu Sakalausku ir direktoriaus pavaduotoju Remigijumi Lamanausku. Susitikimo metu jiems buvo papasakota apie Zarasų rajono gyventojų nusiskundimus. Rajono Savivaldybės administracijos vadovai patikino, kad beveik visos problemos yra žinomos ir pagal galimybes sprendžiamos. Jie paaiškino, kad kai kurių klausimų sprendimas priskirtinas teismų kompetencijai, dėl to savivaldybės institucijos nepajėgios jų išspręsti. Dėl susitikimo metu gyventojų keltų daugiabučių namų administravimo klausimų buvo pripažinta, jog yra problemų, kurios jau anksčiau buvo aptartos savivaldybės vadovų, darbuotojų ir UAB „Zarasų būstas“ (gyvenamųjų namų butų ir kitų patalpų bendrojo naudojimo objektų administratoriaus) vadovų pasitarimuose, šios bendrovės vadovams buvo nurodyta aktyviau bendradarbiauti su gyventojais ir gyvenamųjų namų butų ir kitų patalpų savininkus informuoti apie teikiamų paslaugų kokybės gerinimą. Manoma, kad šioje srityje padaryta ne viskas.

Pokalbio metu buvo pasidžiaugta, kad tokie susitikimai su gyventojais suteikia savivaldybės institucijoms galimybę gerinti teikiamų viešojo administravimo paslaugų kokybę, gauti daugiau ir išsamesnės informacijos apie Seimo kontrolierių veiklą, įgaliojimus ir apie gyventojų galimybes kreiptis į šią įstaigą, kad būtų apginti įstatymų saugomi teisės ir interesai.

Petras Ivanovas
Nuotraukoje: Lietuvos respublikos Seimo kontrolierės Mildos Vainiutės ir jos patarėjų susitikimas su rajono Savivaldybės administracijos vadovais.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite