PASVEIKINO JUBILIATĄ PRANĄ SAVICKĄ

0
59
ps5

Antalieptės seniūnijos gyventojas, medžio drožėjas ir kryždirbys Pranas Savickas švenčia gražų devyniasdešimtmečio jubiliejų. Antalieptiškis Pranas Savickas gerai žinomas ne tik šalyje. Šis tautodailininkas garsėja kaip medinių kryžių, koplytstulpių kūrėjas ir restauruotojas. 

Daug šio meistro darbų puošia Rytų Lietuvą. Ypač meistras nudžiugino savo rankų ir širdies šilumos sušildytas darbais Zarasų krašto žmones. Medžio drožyba Pranas Savickas užsiima jau 60 metų. Tautodailės meistro kryžiai pastatyti Skudutiškio kaime, Kryžių kalne Šiaulių rajone, Suvieke, Antalieptėje, Antazavėje ir kitose vietovėse. Daug jo išdrožtų koplytstulpių yra ir Utenos, Švenčionių, Molėtų rajonuose, Dusetų, Imbrado ir Skudutiškio seniūnijose. Džiugu, kad Prano Savicko pagaminti mediniai šviestuvai puošia Stelmužės XVII a. Šv. Kristaus bažnytėlę, o šios bažnyčios šventoriuje pastatytas antalieptiškio ąžuolo kryžius.

Sulaukęs garbingo amžiaus ir šiandien Pranas Savickas žvalus, kupinas jėgų ir kūrybinių sumanymų.

Garbingo jubiliejaus proga jubiliato pasveikinti ir pagerbti atvyko Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, rajono Savivaldybės tarybos narys Domijanas Popovas ir Antalieptės seniūnijos seniūnas Arvidas Saulius. Jie pasveikino jubiliatą, palinkėjo jam sveikatos, energijos, sėkmės, padėkojo už nuveiktus darbus rajonui ir žmonėms. Benjaminas Sakalauskas jubiliatui įteikė rajono Savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo padėką. Ja Pranas Savickas apdovanotas už lietuviškos kryždirbystės ir medžio drožybos tradicijų puoselėjimą ir sklaidą.

Petras Ivanovas

Nuotraukoje: jubiliato Prano Savicko sveikinimų akimirka Antalieptėje.

Aušros Kastanauskienės nuotrauka

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite