ĮVYKO ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ KOMISIJOS POSĖDIS

0
15
min news zrs 807 75557522 2534395656627110 7202158176794312704 n

2020 m. kovo 3 d. vyko Zarasų rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (toliau – Komisija) posėdis, kurio metu buvo aptarta šiuo metu pasaulyje, Lietuvoje ir Zarasų rajone susidariusi situacija dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo.

 Taip pat buvo aptartas Savivaldybės asmens sveikatos priežiūros įstaigų pasirengimas. Sveikatos įstaigų atstovai pažymėjo, kad susidarė labai sudėtinga situacija dėl apsirūpinimo asmeninėmis apsaugos priemonėmis, kadangi rinkoje jų paprasčiausiai nėra. Savivaldybės gydytoja informavo, kad laukiame SAM rašto iš Lietuvos savivaldybių asociacijos dėl poreikio pateikimo. Pateikus poreikį, asmens sveikatos priežiūros įstaigos bus aprūpintos iš valstybės rezervo.

 

Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu suplanuota daug visuomeninių renginių, posėdyje buvo svarstoma tokių renginių vykdymo apribojimo klausimas. Buvo pristatytos šiuo metu pateikiamos rekomendacijos ir sprendžiama, ar apriboti masinių renginių vykdymą. Posėdžio metu buvo nuspręsta riboti masinius renginius uždarose patalpose, tačiau, atsižvelgęs į naujausias Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu pateikiamas rekomendacijas, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai pavaduojantis administracijos direktorių Remigijus Lamanauskas nusprendė rekomenduoti riboti masinius renginius uždarose patalpose ir pasirašė įsakymą dėl rekomendacijų riboti masinius renginius.

 

Zarasų rajono savivaldybės
Ekstremaliųjų situacijų komisija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite