SENIEJI VADOVĖLIAI BYLOJA

0
25
kalbos emblema

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos iniciatyva kasmet vasario 16 – kovo 11 dienomis visoje Lietuvoje ir užsienyje vyksta Lietuvių kalbos dienos. Jų tikslas – skatinti lietuvių kalbos sklaidą Lietuvoje ir užsienyje, telkti užsienio lietuvių bendruomenes, stiprinti lietuvių kalbos mokymosi motyvaciją, didinti lietuvių kalbos prestižą.

Zarasų krašto muziejus šia proga kovo 5 d. pakvietė į edukacinį renginį ,,Lietuvių kalbos vadovėliai nepriklausomoje Lietuvoje“. Netradicinėje pamokoje dalyvavo Zarasų profesinės mokyklos mokinių grupė, vadovaujama mokytojų Feodosijos Bezubovos ir Romualdos Gudonienės. Muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius) Vasilijus Trusovas supažindino su vadovėlių istorija, pasakojo apie jų leidybą ir autorius. Pradėjęs nuo seniausių laikų raštijos edukatorius atskleidė vadovėlių reikšmę švietimo raidoje, svarbą lietuvybei stiprinti, pristatė tarpukario Lietuvos vadovėlių parodėlę, kurią sudaro kolekcija iš muziejaus fondų.

. Renginyje nebuvo apsiribota vien tik vadovėlių pristatymu – mokiniai gavo žinių apie mokyklų kūrimą Zarasuose, gydytojo antropologo Dominyko Bukonto veiklą švietimo srityje. Istorinėje ekspozicijoje mokiniai pamatė senoviškus mokyklinius reikmenis, leidinius ir kita. Be to, pamokos dalyviai turėjo progą susipažinti su muziejaus parodų salėje eksponuojama zarasiškio Gintaro Andrijausko senovinių muzikos instrumentų ir senųjų fotografijų paroda ,,Sėlos krašto muzikantai“.

Valius Rakštys
Šarūno Pošiaus ir Vėjo Vakario Vaitavičiaus nuotraukos.

kalb diena20

vadov parod

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite